Terrassa

Tot per Terrassa pacta amb PSC el govern de la Diputació

La formació de Jordi Ballart facilita la investidura de l’alcaldesa socialista Lluïsa Moret, però no entrarà a l’executiu

Jordi Ballart, amb l'única a diputada de Tot per Terrassa a la Diputació de Barcelona, Maise Balcells / Nebridi Aróztegui

El govern de la Diputació de Barcelona serà d’esquerres. El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha tancat tancat aquest matí el pacte amb Tot per Terrassa que li permetrà governar la institució supramunicipal amb els Comuns. L’alternativa independentista no ha quallat i Junts per Catalunya i ERC es quedaran fora del govern.

Els sobiranistes han intentat incorporar la diputada egarenca de Tot per Terrassa, Maise Balcells, a la seva equació, però la manca d’acord entre els republicans i els postconvergents no ha permès articular una majoria alternativa. Durant les converses, Junts ha ofert  a Jordi Ballart fins i tot la presidència de la Diputació per a Tot per Terrassa. La formació egarenca ha acabat sent clau en la governabilitat de la institució.

La signatura de l’acord entre el PSC i  Tot per Terrassa es formalitza aquest mateix matí, una jornada abans del ple de constitució de la Diputació de Barcelona, previst per dijous a migdia. El pacte tanca setmanes de negociacions amb diferents alternatives de govern sobre la taula.

Acord “in extremis” per al govern de la Diputació

Tot per Terrassa pacta amb PSC el govern de la Diputació
To Top