Comarca

L’entorn natural de Viladecavalls, protegit pel foc

Dos grups de treball han realitzat actuacions de neteja forestal

Els diversos treballs de protecció de l’entorn natural de Viladecavalls per evitar incendis ja han culminat. Així mateix, s’han dut a terme actuacions de neteja forestal en més de cinquanta hectàrees durant les últimes setmanes. Les tasques executades s’inclouen en el programa de manteniment de les franges perimetrals que envolten tots els nuclis de la població. Dos grups de treball han operat simultàniament per assegurar-ne l’eficiència màxima.

Les actuacions de neteja forestal es van iniciar el passat mes de maig. S’han realitzat tasques a les Carenes de Can Turu, Can Corbera, La Planassa, Sant Miquel de Guanteres, Can Pepet, el Molinot i el Nucli Urbà. Els treballs s’han centrat en la desbrossada i poda, a més d’alguna tala puntual.

Les franges perimetrals tenen un paper imprescindible en la protecció dels habitatges, així com en la prevenció d’incendis forestals.

Les càmeres de vigilància

També han entrat en funcionament les càmeres de vigilància, que han estat instal·lades a Viladecavalls per poder alertar en el cas de detectar un incendi. Els dispositius se situen a la zona de Can Turu.

L’acord establert entre la Fundació Patrimoni Natural i l’Ajuntament de Viladecavalls ha fet possible la mesura. Les càmeres de vigilància només podran ser consultades pels cossos de bombers, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil.

To Top