La fotografia més antiga d’aquesta edició és de 1976, any de la fundació de la formació musical d’estil punk, La Banda Trapera del Río. Ha plogut, i força, des d’aquella data (la imatge es va fer el 21 d’abril), però hi ha elements que no han canviat, si més no, en la seva configuració fundacional.
Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Alberto Tallón
El carrer Cremat, artèria de les que envolten els punts crucials del Centre de la ciutat, com la Plaça Vella o el Raval de Montserrat, dona pel que dona i concentra molt en pocs metres, que diuen molt.
Veiem “Los Jijonencos” a la part esquerra, anunciant que es venen torrons, tot i ser època més aviat d’orxata i gelats, que també en venien i encara en venen. Com no podia ser d’una altra manera, es pot observar a la part dreta la petjada inconfusible d’obres al carrer. I, a la part de dalt, al fons i fent algun esforç visual, encara es pot veure la denominació primera del carrer, “Portal Cremat”.
Aquests carrers que són l’embolcall de la Terrassa amb més vianants acostumen a ser així, no gaire llargs, tampoc excessivament amples i amunteguen moltes mostres del passat de la població. Són carrers entranyables, especialment pels que eren joves quan s’obria el pas de la ciutadania a èpoques menys grises i amb més coloraines. Són carrers de records, de saludar als coneguts i, si s’escau, d’aturar-se a xerrar.