Esports

El Bàsquet Sant Pere supera els veterans del Barça en l’amistós solidari de Can Jofresa

El club va omplir dissabte el pavelló de Can Jofresa i va recaptar 1.414 euros per a l’ONG Policías x Valientes

El jugador local Albert Quesada llança a cistella davant dels blaugrana José Sillero, Joan Serra i Álvaro Tor / LLUÍS CLOTET

Molt bona acollida de la iniciativa solidària del Bàsquet Sant Pere, que dissabte a la tarda va omplir el pavelló municipal de Can Jofresa en el partit amistós de bàsquet que va enfrontar el primer equip de l’entitat amb el conjunt de veterans del Barça. Després d’un duel molt equilibrat i amb detalls de molt bon bàsquet, els terrassencs es van imposar per deu punts de diferència (74-64).

Gràcies a les aportacions econòmiques dels espectadors, es van recaptar 1.414 euros per a l’ONG terrassenca Policías x Valientes, que serviran per continuar investigant en el terreny del càncer infantil, una “malaltia minoritària” que afecta un nen per cada 200 adults. Els policies municipals tenien una carpa a l’entrada del pavelló, on es podien comprar polseres dels dos equips i d’altres articles. Tot per seguir lluitant contra la xacra del càncer infantil.

El jove equip del Sant Pere es va acabar imposant a un Barça que va tenir entre els seus jugadors més destacats els bases Edu Bonet, guanyador de la Copa del Rei 1990-1991, i Nacho Ordín, que va proclamar-se subcampió de la Supercopa ACB amb el CB Granada l’any 2005 i va ser el màxim anotador de tirs lliures de la lliga per davant de Ryan Toolson. També hi era l’aler Ángel Heredero, que va debutar al primer equip l’any 1984.

Experiència i fonaments

Els jugadors del mini “A” del Sant Pere Genís Puig i Guillem Bergadà van exercir d'”speakers” improvisats d’un partit que els blaugrana van començar guanyant per 0 a 8. Els d’Àlex Leiva, però, van contestar amb un parcial d’11 a 2. El primer acte es va tancar amb un equilibrat 21 a 19 i es va arribar al descans amb 38 a 37. Els exblaugrana posaven sobre la pista l’experiència i els fonaments tàctics (“el que tuvo, retuvo”, deia José María García), mentre que els joves del Sant Pere li van posar al partit cor i velocitat. A l’inici del darrer quart, l’electrònic de Can Jofresa assenyalava un 56 a 52, però els egarencs van prémer l’accelerador en el tram final del matx i van acabar guanyant de deu.

To Top