Festa Major

GENT DE LA FM 2023 | Miryam del Río. Perruquera dels gegants

“Em fa il·lusió que vinguin nens dels casals a veure com pentino els gegants”

Myriam del Río Martín, a l'atri de l'Ajuntament pentinant na Pepona / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Sabíeu que la cabellera de na Pepona és de pèl natural fruit de donacions? I que la Pepeta va ser esculpida l’any 1850 i, com en Robesa, arraconada, indultada de la crema i recuperada per sortir al carrer de nou el 1981? I sabíeu que, divendres de Festa Major, Miryam del Río, perruquera terrassenca, posa macos els dos gegants vells pujada a una escala?

Ho faig des del 2019. M’ho va proposar el llavors president de Geganters perquè jo pentinava membres de la colla a la Fira Modernista”, recorda la Miryam mentre pentina amb cura el cabell de na Pepona. Hi aplica un tret ràpid de laca. Les trenes laterals no les pot desfer. “El meu treball és repassar-los i posar-los macos ja per als actes del divendres”, diu aquesta professional de 46 anys amb gairebé 30 d’ofici. Sempre comença per na Pepona, no sap per què: “Intento que es vegi bé el recollit i repasso les agulles”.

Està orgullosa de la seva col·laboració i de l’arrelament d’un acte de preparació que ja pràcticament és com una activitat més del programa: “Em fa il·lusió que vinguin nens de casals només a veure com pentino els gegants”.

To Top