Festa Major

Busos per Arquimedes i Galileu i ampliació d’horaris per la Festa Major de Terrassa

L’Ajuntament recomana no circular en vehicle privat pel Centre i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic

La Festa Major de Terrassa, que se celebra a partir d’aquest divendres i fins a dimecres, comportarà, com és habitual, diverses restriccions de trànsit i afectacions al transport públic que ja començaran aquest dimecres a la nit.

Tall de carrers

La Rambla d’Ègara es tallarà la nit de dimecres 28 de juny a partir de les 23.45 hores, des de la plaça del Doré fins a LaFACT Cultural, a l’alçada del carrer d’Arquimedes, i no es tornarà a obrir al trànsit fins a les 5 hores del dimarts 4 de juliol. Per aquest motiu, en aquest període totes les línies i parades de bus que circulen normalment per la Rambla es desviaran als carrers d’Arquimedes i de Galileu.

També es tallarà, el dimecres 5 de juliol i en motiu del castell de Focs, la cruïlla de les avingudes de Josep Tarradellas i l’Abat Marcet i la ronda de Ponent. El tall es durà a terme a partir de les 21 hores i fins a les 24 hores. Es demana a la ciutadania evitar circular en cotxe per l’àmbit proper als focs durant aquesta franja horària.

L’Ajuntament recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel Centre i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. També s’aconsella evitar els carrers d’Arquimedes i de Galileu i utilitzar les rondes com a itinerari alternatiu. En cas d’agafar el cotxe, es recomana trencar amb els hàbits de conducció i repensar l’itinerari per utilitzar les vies de circumval·lació i accedir per l’accés més proper a la destinació final.

La parada de taxi de la Rambla d’Ègara entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de Sant Roc es trasllada al carrer Columel·la des de les 23.45 hores del dimecres 29 de juny i fins a les 5 hores hores del dimarts 5 de juliol. També hi ha una altra parada davant el CAP Rambla.

Desviament dels autobusos

Totes les línies d’autobús que habitualment circulen per la Rambla d’Ègara (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12. L13 i interurbanes) es desvien pels carrers d’Arquimedes i de Galileu a partir del dijous, 29 de juny i fins el dilluns, 3 de juliol. Les parades habilitades en aquest carrers seran les següents:

  • Carrer d’Arquímedes: entre els Carrers: Watt i Infant Martí, Blasco de Garay i Columel·la, i Volta i Pare Llaurador
  • Carrer de Galileu: entre els Carrers: de Vázquez de Mella i Fra Bonaventura Gran, la Plaça Freixa i Argemí i el Carrer Irineu, la Plaça del Progrés i el Carrer de Blasco de Garay, i els Carrers Infant Martí i Watt

El dissabte 1 de juliol, amb motiu de la Cursa Atlètica, de 18.30 hores a 21.30 hores, les línies d’autobusos urbans L1, L2, L3, L4, L5, L6 i L9, en comptes de circular per la Rambla d’Ègara sentit nord, circularan per l’Avinguda d’Àngel Sallent i el Passeig Vint-i-Dos de Juliol, i les línies L1, L2, L3 i L6 que habitualment circulen pel Passeig Vint-i-Dos de Juliol sentit oest, circularan per les Avingudes de Jaume I, Abat Marcet i Josep Tarradellas.

El dimecres 5 de juliol, amb motiu del Castell de focs, les línies L4, L5, L8 i L9 circularan per la Carretera de Rellinars i el Passeig Vint-i-Dos de Juliol, en comptes de fer-ho per l’Avinguda de Josep Tarradellas.

Els autobusos interurbans realitzaran la parada a l’estació d’autobusos situada a la plaça Doré. Les línies M1, M5, M6, M7, M8A, M11, M12, les línies exprés E2.1 i E2.2 (Terrassa- Barcelona) i les línies nocturnes N61 i N64 (Terrassa-Sabadell-Barcelona), N66 (Terrassa-Viladecavalls) i N67 (Terrassa-Vacarisses) s’aturaran al carrer Arquimedes (entre els carrers Volta i Pare Llaurador) i Galileu (entre els carrers la Plaça Josep Freixa i Argemí i el carrer Irineu).

Ampliació horària

TMESA ha planificat un servei especial d’autobús per tal de potenciar l’ús d’aquest mitjà de transport durant els dies que dura la festa major. Les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 oferiran servei fins a les 3 hores de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Divendres i dissabte el Bus de Nit estarà en servei fins a les 5 hores de la matinada, i el diumenge la L9 també allargarà el servei fins a les 5 hores de la matinada, per tal de donar servei a la parada més propera a La Carpa de Vallparadís (parada Arxiu comarcal).

El dimecres dia 5 de juliol, en finalitzar el castell de focs i el rom cremat, també hi haurà un servei especial de les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 que sortirà de la plaça Lluís Companys i que arribarà als barris.

Parades intermèdies

Finalment, i respecte al servei nocturn, s’ha determinat la realització de parades intermèdies entre dues parades fixes de la ruta. Respecte aquest servei, en podran fer ús les dones, persones menors de 16 anys, persones grans i persones amb discapacitat sol·licitant-ho al conductor. La parada, que només serà de baixada, es realitzarà en el punt en el qual, a criteri del conductor, es compleixin les condicions de seguretat més adients. La baixada del bus s’efectuarà per la porta davantera.

Aparcaments

Hi haurà restriccions d’entrada i sortida en alguns aparcament coincidint amb la realització d’algunes activitats. Alguns itineraris d’accés als aparcaments veuran modificats, com es pot veure a www.terrassa.cat/transit.

S’ha establert una oferta per al cap de setmana de Festa Major per part de FàcilPK per al pàrquing del carrer de Sant Leopold, amb una tarifa plana de 5€ tot el dia o 3€ per 4 hores, IVA inclòs.

Durant aquests dies, els itineraris habituals d’accés i sortida a l’aparcament de la plaça Vella des de la plaça del Doré i la carretera de Montcada es veuran modificats:

  • Dijous 29 tot el dia i divendres 30 de juny (fins a les 21 hores). S’accedirà des del carrer Vinyals-Doctor Cabanes-Rambla d’Ègara (sentit nord)-carrer d’Iscle Soler i carrer Unió. La sortida no es veurà afectada.
  • Divendres 30 de juny (a partir de les 21h), dissabte 1, diumenge 2 i dilluns 3 de juliol: tant l’accés com la sortida s’haurà de fer des del Carrer Vinyals i per l’itinerari Dr. Cabanes, Cisterna i Major. S’habilitarà el doble sentit als carrers Cisterna i Major.
To Top