Esports

Xavi Trenchs fitxa per la federació alemanya de hockey

L’entrenador de Terrassa tanca així cinc temporades al capdavant del Leuven belga

Xavi Trenchs ha entrenat a Espanya, Bèlgica i el Japó i ara ho farà a Alemanya

L’entrenador terrassenc Xavi Trenchs s’ha desvinculat del Leuven belga i ha arribat a un acord amb la federació alemanya de hockey per incorporar-se a l'”staff” tècnic de les seleccions alemanyes a partir del mes de setembre, just després dels Campionats d’Europa de Mönchengladbach. Els cinc darrers anys, el tècnic terrassenc ha estat l’entrenador del conjunt masculí del Leuven belga. Col·laborava també amb la federació belga.

A partir de la temporada vinent, s’instal·larà a Berlín i entrenarà el primer equip masculí del Rotation HC, un club especialitzat en la formació de joves talents. “Es tracta d’un equip modest, però el club treu sempre molt bons jugadors, que acaben jugant a equips grans del país”, comenta l’ex de l’Atlètic. En paral·lel, l’exporter de l’Atlètic i el Club de Campo treballarà amb les quatre principals seleccions alemanyes: les dues absolutes i les dues sub-21.

“La meva tasca se centrarà fonamentalment en el treball amb els talents emergents del hockey alemany. Estaré en permanent contacte amb els seleccionadors sub-21 i absoluts tant de la línia masculina com de la femenina”, assenyala Xavi Trenchs, que farà 42 anys l’11 de juliol vinent. Com a jugador, Trenchs va ser dues vegades olímpic. L’any 2008 es va penjar la medalla de plata a Pequín i va prendre part també als Jocs de Londres 2012.

A Alemanya, els jugadors internacionals treballen repartits en quatre demarcacions: nord, sud, est i oest. Trenchs serà el responsable de coordinar els entrenaments dels internacionals de la zona est, amb capital a Berlín, de les quatre principals seleccions. Els jugadors treballen junts 40 hores setmanals, de dilluns a dijous. “La federació alemanya treballa molt intensament amb les seves seleccions i exigeix sessions gairebé diàries. En tractar-se d’un país tan gran, la majoria de concentracions es fan repartides en els quatre territoris. Després, els diferents tècnics fem sessions de posada en comú”, comenta.

Des que va marxar de l’Atlètic, el porter terrassenc no ha parat de donar voltes. Se’n va anar a Madrid a defensar la porteria del Club de Campo, després va marxar a l’Argentina i va acabar recalant a les files del Royal Orée belga. Ja com a tècnic, en les cinc darreres temporades ha desenvolupat una important tasca al Leuven, un dels principals conjunts belgues. En la seva primera campanya al capdavant de l’equip, va guanyar la lliga quan faltaven set jornades per acabar i va assolir l’ascens a la màxima categoria de la lliga belga. L’any 2021 va treballar a la selecció japonesa femenina com a ajudant i entrenador de porters del també terrassenc Xavi Arnau.

To Top