Terrassa

Consulta si hauràs de ser en una mesa electoral a Terrassa el 23-J

Terrassa ha celebrat aquest dilluns el sorteig que ha determinat les 2.349 persones amb dret a vot, d’entre 18 i 70 anys, que seran candidates a formar part de les 261 meses que hi haurà a la ciutat el 23 de juliol

El sorteig de les meses, aquest dilluns al matí / Nebridi Aróztegui

Els noms dels terrassencs que el pròxim 23 de juliol hauran de formar part de les meses electorals que hi haurà a la ciutat ja han estat determinats. Aquest dilluns s’ha celebrat el sorteig entre els diversos ciutadans que figuren inscrits a la llista del cens electoral i els noms es poden consultar ja en aquest document.

En les eleccions generals del 23 de juliol a Terrassa hi haurà 54 col·legis electorals i 261 meses on podran votar 158.451 electors. El sorteig d’aquest dilluns ha determinat les 2.349 persones amb dret a vot, d’entre 18 i 70 anys, que seran candidates a formar part de les meses. A cadascuna corresponen nou persones candidates, una com a titular i dues com a suplents per a cadascun dels tres càrrecs (una presidència i dues vocalies).

Després del sorteig, el ple municipal ha celebrat una sessió extraordinària per a aprovar-ne els resultats.

Les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys es pot demanar ser substituït– i major de 18 anys el dia del sorteig. S’ha de saber llegir i escriure.

El president ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles.

Els nomenaments es notificaran en un termini de tres dies a partir del sorteig. Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de set dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona. Es pot fer presencialment a la Rambleta del Pare Alegre, 112 4a planta (Edifici Jutjats Nous), en horari de de 15 a 18 hores, els laborals i de 10 a 13 hores, els dissabtes; de forma telemàtica mitjançant correu electrònic a l’adreça terrassareclamacions.jez@gencat.cat o a través del web, a l’adreça https://www.mesaselectorales.es/web-excusas-form/

Quines excuses t’alliberen d’una mesa electoral?

Consulta si hauràs de ser en una mesa electoral a Terrassa el 23-J
To Top