Esports

El CD Terrassa femení remunta a Castelldefels i assoleix la permanència

L'equip que prepara Litus Ullés continuarà jugant la temporada vinent a la màxima categoria del hockey femení espanyol / LLUÍS CLOTET

Repte aconseguit. El CD Terrassa s’ha imposat aquest diumenge per 0 gols a 1 a Castelldefels gràcies a un solitari gol de Fiona Adell i ha guanyat per dues victòries a una el “play-out” davant del conjunt del Baix Llobregat. L’equip que prepara Litus Ullés ha demostrat la seva gran capacitat de resistència i li ha donat la volta a una eliminatòria que se li havia posat molt complicada després de la derrota per 1 a 2 encaixada diumenge passat a les Pedritxes en el primer assalt de la sèrie. Les terrassenques, però, han sabut imposar la seva teòrica superioritat al camp d’un Castelldefels que continuarà jugant, una temporada més, a la Divisió d’Honor “B”.

Tocava guanyar dos partits consecutius al camp del Castelldefels i les jugadores que prepara Litus Ullés ho han aconseguit. Dissabte es van imposar per 0 a 2 i aquest diumenge han vençut per 0 a 1, assegurant-se així la permanència a la màxima categoria del hockey femení espanyol. El CD Terrassa jugarà la temporada vinent amb els millors equips espanyols per novena temporada consecutiva. La temporada 2013-2014 va baixar de categoria, però només es va estar un any a la Divisió d’Honor “B”. L’exercici 2015-2016 ja jugava a la Divisió d’Honor.

Un duel equilibrat

Aquest tercer matx del “play-out” ha estat molt equilibrat. El CD Terrassa ha tingut, com en els altres dos partits, major possessió que el seu rival i ha acabat fent valer la seva superioritat tècnica i tàctica. El gol que ha desequilibrat l’eliminatòria l’ha anotat Fiona Adell al minut 12 de joc. Adell s’ha internat per la dreta, ha driblat una rival i ha rematat a mitja alçada. Tot un golàs.

El partit ha estat en tot moment controlat per les egarenques, que han disposat de fins a 12 llançaments de penal. El Castelldefels no n’ha tingut cap i gairebé no ha generat perill. Tot i la insistència, el CD Terrassa només ha pogut marcar un gol, que ha acabat essent suficient.

El gol matiner ha donat tranquil·litat al conjunt de Terrassa, que ha intentat ampliar l’avantatge al segon quart. No ho ha aconseguit, tot i estavellar una bola al pal i disposar de diverses ocasions. S’ha entrat en els dos darrers quarts amb tot encara per decidir.

A la represa, el Castelldefels ho ha intentat amb insistència, però la defensa del CD Terrassa acabat imposant. Els col·legiats han hagut d’assenyalar quatre targetes grogues al conjunt local i dues al visitant. El darrer quart ha estat especialment tens. Un gol de les amfitriones portava el matx a la tanda de “shoot-outs”, però el control continuava corresponent a les visitants.

Quan faltaven quatre minuts, el Castelldefels ha passat a jugar sense portera, però les targetes grogues li han impedit gaudir de superioritats.

El xiulet final ha suposat un alleujament enorme per a un CD Terrassa que ha hagut de patir fins als darrers segons de la temporada per mantenir la categoria. Al final delmatx, tots dos equips s’han aplaudit al mig del terreny de joc en un gest de gran esportivitat.

Litus Ullés, exultant

L’entrenador del CD Terrassa, Litus Ullés, estava molt satisfet d’haver assolit la permanència, alhora que convençut que cal donar continuïtat al projecte. “Aquest bloc serà el mateix que tindrem la temporada vinent, amb algunes poques novetats. L’equip s’ha de consolidar i seguir creixent per tal de tornar el CD Terrassa al lloc que es mereix”.

Ullés s’ha mostrat molt satisfet de l’actuació del seu equip en aquesta fase de permanència. “Al partit de casa ens va faltar gol i això ens va generar ansietat. Però en els dos partits següents ens hem refet i hem demostrat del que és capaç aquest grup”, assenyala.

El tècnic ha agraït la resposta de l’afició del CD Terrassa, que s’ha desplaçat en els dos partits per tal de donar suport a les seves jugadores.

To Top