Terrassa

El Centre Excursionista estrena restaurant i primera fase d’obres

L’entitat va celebrar a la plaça del Vapor Ventalló l’avenç del projecte

Interior del restaurant L'avenç, que lidera el cuiner Sergi Tàpies

El Centre Excursionista va treure ahir al carrer, concretament a la plaça del Vapor Ventalló, la celebració per l’estrena del nou restaurant de l’entitat, que ja ha obert portes i avui mateix atén un sopar de més de vint persones.

El nou establiment és la peça principal de la primera fase de les obres de remodelació de la seu del CET, que té com a projecte renovar i modernitzar les seves instal·lacions del carrer de Sant Llorenç. A tal efecte, el CET va comprar l’immoble contigu propietat de l’Arxiu Tobella i l’ha incorporat a la seva seu, que pràcticament duplica superfície.

El nou restaurant del Centre Excursionista està situat a la planta baixa, amb façana al carrer de Sant Llorenç. L’establiment de restauració, que lidera el cuiner Sergi Tàpies, substitueix el petit bar de l’entitat, que ja ha estat desmantellat. La primera fase d’obres inclou també l’adequació d’aquest espai alliberat a la planta baixa, que en el nou projecte queda com un únic àmbit on el restaurant i les futures dependències socials estaran interconnectats.

Amb la culminació de la primera fase de les obres, el Centre Excursionista afronta el repte de la segona i la tercera fases, per a les que cerca finançament.

La segona fase preveu la reforma de l’escala i la instal·lació d’un ascensor que comunicarà les dues plantes de la nova seu del CET. El projecte, que adapta l’edifici a la normativa, té un pressupost de 60.000 euros que encara no tenen finançament.

Campanya de micromecenatge

L’entitat ha aturat una campanya de crowdfunding per recaptar fons, a l’espera de la signatura d’un conveni marc amb l’Ajuntament de Terrassa. “Ens ho han proposat i esperem tancar-lo amb el nou govern”, comenta el president del CET, Xavier Busom.

La tercera fase de les obres, valorada en uns 100.000 euros, queda per més endavant. Inclou l’adequació d’una sala d’actes i una sala diàfana a la primera planta i de l’adequació dels despatxos de la seu social als baixos

To Top