Terrassa

El CST premia un treball sobre competència cultural en les infermeres d’atenció primària

Celia Sánchez-Bravo Manteca, resident d’Infermeria Familiar i Comunitària, guanya l’XI Premi Matilde Ezquerra Lezcano

August Sáenz, president del CST, i Jaume Boadas, director assistencial del CST, amb la guanyadora, Celia Sánchez-Bravo Manteca

Celia Sánchez-Bravo Manteca ha guanyat l’XI Premi Matilde Ezquerra Lezcano, del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). La resident d’Infermeria Familiar i Comunitària ha rebut el guardó pel seu treball “Competencia cultural en las infermeras de Atención primaria del Consorci Sanitari de Terrassa”.

Li han lliurat aquest dimecres August Sáenz, president del CST, i Jaume Boadas, director assistencial del CST, en el marc de la II Jornada de Recerca de la Formació Sanitària Especialitzada del CST que s’ha celebrat a la sala d’actes Joan Costa i Roma de l’Hospital de Terrassa i en què hi ha hagut diverses taules que han destacat la importància de la recerca i la innovació en l’àmbit de la salut. .

El premi, que reconeix els treballs de recerca fets per residents durant el seu període de formació al Consorci Sanitari de Terrassa, ha rebut enguany quinze treballs. A més de Sánchez-Bravo, també ha estat guardonada, amb un accèssit, Paula Suárez Cabrera, resident d’Infermeria Familiar i Comunitària, pel seu estudi “Screening del índice tobillo-brazo en pacientes de una unidad básica de atención del Centro de Atención Primaria Sant Llàtzer”.

Els premis, que s’han atorgat per onzena vegada, estan dedicats a la memòria de la doctora Matilde Ezquerra, que va treballar al CST durant més de dues dècades, primer com a metgessa de família i, posteriorment, com a responsable del Departament de Docència, Recerca i Formació del CST.

Acte de benvinguda als nous residents

En la jornada d’aquest dimecres també s’ha donat la benvinguda als 55 nous residents que s’han incorporat tant a l’Hospital de Terrassa com a la resta de centres del Consorci Sanitari de Terrassa, amb l’objectiu d’iniciar el seu període formatiu, que durarà entre dos i cinc anys depenent de l’especialitat escollida.

Els residents que aquest mes de maig van entrar a formar part del CST són de Catalunya i de la resta d’Espanya, de Romania, Perú, Mèxic, Síria, República Dominicana, Cuba, Hondures, Haití i Veneçuela.

Enguany el CST compta amb diverses especialitats acreditades: llevadores, al·lergologia, cirurgia general i aparell digestiu, oftalmologia, nefrologia, cirurgia ortopèdica i traumatològica, medicina interna, psiquiatria, anestesia i reanimació, medicina, infermeria i psicologia clínica. El CST compta, a més, amb sis Unitats Docents Multiprofessionals: Atenció Familiar i Comunitària, Obstetrícia i Ginecologia, Salut Mental, Geriatria, Pediatria i Salut Laboral.

To Top