Esports

Georgina Oliva, Stick d’Or de la Federació Catalana de Hockey

La terrassenca, campiona de lliga amb el Júnior, esdevindrà la segona dona que rep el màxim guardó de la Federació Catalana. La primera va ser Sílvia Muñoz l’any 2012

La migcampista terrassenca Georgina Oliva va guanyar diumenge amb el Júnior la seva primera lliga / LLUÍS CLOTET

L’Auditori 1899 del FC Barcelona acollirà aquest divendres a les 19 hores el gran acte de cloenda del hockey català. La 54a edició del Festival del Hockey Català adquireix una especial importància, ja que es tracta de la gala del Centenari de la Federació Catalana de Hockey, que s’està celebrant durant aquest any. Se celebrarà també el centenari de la secció de hockey de l’entitat blaugrana.

La celebració tindrà un gran protagonisme terrassenc, ja que més de la meitat dels guardonats són esportistes, tècnics, àrbitres i dirigents de la ciutat. L’Stick d’Or, el principal guardó de la nit, se l’endurà la jugadora terrassenca del Júnior de Sant Cugat Georgina Oliva, que fa només cinc dies es va proclamar per primera vegada campiona de lliga amb el Júnior de Sant Cugat després de batre per 4 gols a 2 el Club de Campo.
En el transcurs de la gala es lliuraran molts més premis a diferents entitats i persones vinculades amb el món del hockey català que han destacat aquesta temporada. És el cas del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Miguel Ángel Moreno, que deixa el càrrec. Tant ell com l’exprimer tinent d’alcalde Isaac Albert rebran la medalla d’honor de la Federació. La rebrà també la fins fa poc presidenta de l’Iluro de Sant Cugat Itziar Ruedas.

Pel que fa a les insígnies d’or, seran per a la seleccionadora espanyola femenina sub-18 Sílvia Bonastre i per a Anna Roure.
La jugadora internacional del Düsseldorfer alemany Clara Ycart recollirà el trofeu Farreras Valentí, que premia la coincidència de l’excel·lència esportiva i acadèmica. El guardó a la millor portera de la temporada, el trofeu Lluís Ysamat, ha recaigut en el porter internacional del Barça Adrián Rafi.

Pel que fa a la medalla de bronze al mèrit esportiu, serà per al jugador vacarissenc del Polo Vicenç Ruiz. La medalla al mèrit arbitral la rebrà el col·legiat argentí Paul Salvati. El premi “Quico Carné” serà per al col·legiat terrassenc Jordi Puig, que penja el xiulet. Continuant amb els reconeixements arbitrals, els exmembres del Comitè de Competició Blanca Alcover, Anna Roure i Pedro de Alcántara-García rebran la placa especial de la Federació. Se’n lliuraran dues més: una per al periodista terrassenc de TV3 Lluís Cervelló i una altra pel FC Barcelona amb motiu del seu centenari. El premi Hockey + serà per a la Fundació La Caixa.

Es premiarà amb el guardó “Sticks per a la Història” a cinc internacionals terrassencs que han deixat el hockey: David Alegre, Quico Cortès, Roc Oliva, Carlota Petchamé i Berta Bonastre.

Durant la gala d’aquest divendres al vespre, la Federació Catalana reconeixerà els millors jugadors de la temporada, entre ells Clara Barba (millor promesa) i Pau Quemada (millor jugador de Primera).

To Top