Terrassa

I set barris de Terrassa estan de festa

Programes per a tots els públics a bona part de la ciutat

Festa major a Can Boada l'any passat / LLUÍS CLOTET

Concentracions com la d’aquests dies, a partir d’aquest divendres, resulten inevitables amb 37 festes majors de barri en poc més de quatre mesos. Aquest cap de setmana li toca a set barris de Terrassa. És la major acumulació de celebracions populars de carrer de tot l’any en només tres dies. És el torn de l’Antic Poble de Sant Pere, Can Boada del Pi, Vallparadís, Roc Blanc, Barri Universitari-Cementiri Vell, Torre-sana i les Martines. Les entitats veïnals porten mesos treballant per oferir un grapat d’activitats a la ciutat.

Antic Poble de Sant Pere

Enguany no hi ha Festa del Casament Vuitcentista, però tant fa. L’Antic Poble de Sant Pere ha previst a partir d’aquest divendres, 16 de juny, amb el repic de campanes i el pregó del músic Adrià Font com a tret de sortida, un programa farcit de propostes: concerts, una sessió golfa, la benvinguda amb els “Cinc Focs”, la sardinada, jocs populars, cursa de sacs, trobada de puntaires, les matinades, cercavila, xocolatada, una exposició, malabars, sardanes, vermut col·lectiu i dinar popular, aquest any a base de fideuà. Són tres dies de festa popular i intensa.

Actuació de Bastoners a l’Antic Poble de Sant Pere

Can Boada del Pi

Entre el pregó d’aquest divendres, a les 19 hores, i el concert de fi de festa d’Oh! Revival, diumenge a la mateixa hora, Can Boada del Pi desgranarà més de vint activitats per a gustos diversos. Aquest divendres, ball, sevillanes, actuació del Drac i les Bruixetes, més foc i discomòbil. Dissabte i diumenge se succeiran les propostes: vermut flamenc, concurs de truites, barbacoa, màgia, animació infantil, concurs de TikTok i karaoke, petanca, xocolatada i gimcana i el concert de tribut a la Creedence Clearwater Revival, al casal de Can Boada. El concert s’emmarca en la desena edició d’Artistas del Barrio, que va començar l’any 2017.

Vallparadís

Hi ha fira d’atraccions a la plaça de les Teixidores (fins dilluns) i un espectacle d’animació infantil obrirà aquest divendres (18 hores), a la plaça de l’Onze de Setembre, la festa major de Vallparadís, que continuarà al vespre amb l’actuació del grup Pop 60 a la pista esportiva del carrer de Salmerón. La festa de Vallparadís prosseguirà dissabte amb un seguit d’ofertes: xocolatada amb melindros, més animació infantil, el pregó, el gran concert amb l’orquestra Swing Latino i el sopar de germanor. Diumenge, havaneres.

Roc Blanc

El veïnat del Roc Blanc viurà a partir d’aquest divendres tres dies de festa amb una vintena d’activitats. Tot començarà a les 17 hores amb el pregó i el berenar popular i continuarà amb actuació gimnàstica, batucada, havaneres i rock. La jornada de dissabte inclourà una caminada popular, més activitats gimnàstiques, tallers de pintura, jocs de taula gegants, concentració de motos, esports, humor i més rock. I la fira, és clar. Diumenge serà el dia del concurs de mascotes, la paella, el teatre i un adeu amb més música.

Ball en una edició anterior de la festa del Roc Blanc

Barri Universitari-Cementiri Vell

El pregó i un tastet de cava i pastes obriran la festa al Barri Universitari-Cementiri Vell aquest divendres al vespre. Una actuació del Show del casal tancarà aquesta primera jornada. La de dissabte conté pinta-cares, taller ecologista, castellers, un taller d’enginyeria aeroespacial adaptat a nens, vermut, pícnic, zumba i bachata, sopar i música dels anys 60. Per a diumenge s’ha previst la cercavila, la xocolatada, jocs, ball, conta-contes, paella popular, ball en línia, un concert d’alumnes del Conservatori i havaneres.

Torre-sana

El barri de Torre-sana celebrarà també tres dies de festa major que posarà en marxa aquest divendres, a les 19 hores, amb una actuació de Diabòlics d’Ègara i un sopar a la llum de les espelmes, amb música en directe. Dissabte, entre els tallers infantils i el ball amb l’orquestra (Revolution Music), els veïns podran gaudir del ball de Las Canasteras, xocolata desfeta, exhibició de bollywood i una gran cercavila amb la presència de vuit colles. Diumenge serà el dia de la festa per als menuts, amb inflables, i de la paella popular.

Les Martines

Les Martines concentrarà el seu programa festiu en dos dies: dissabte i diumenge. El carrer del Mas de les Alzines esdevindrà el centre neuràlgic de la celebració, que inclourà, dissabte, una caminada, animació infantil, ball i actuació d’Eva Raez, més música i un sopar amb aportacions de menjar dels participants. Diumenge, xocolatada, partit de futbol i jocs familiars, un torneig de ping-pong i més jocs, un aperitiu i, a les 17 hores, un cafè de fi de festa “per fer barri i gaudir de bona companyia”.

I set barris de Terrassa estan de festa
To Top