La cantant madrilenya Nena Daconte (2 de juliol a les 00.30 hores al Parc dels Catalans), els terrassencs Miki Núñez (la nit del 2 al 3 de juliol a les 24 hores a la plaça Nova) i Lildami (2 de juliol a les 21.45 hores al Torrent de la Font d’en Sagrera) i el santquirzenc Triquell (2 de juliol a les 20 hores al Torrent de la Font d’en Sagrera), sortit de la factoria d'”Eufòria”. Tots ells actuaran a la Festa Major de Terrassa, que se celebrarà enguany entre el 30 de juny i el 5 de juliol.
La divertida Orquestra Di-versiones (3 de juliol a les 1 hores a la plaça Vella) i Ladilla Rusa (30 de juny a les 24 hores al Torrent de la Font d’en Sagrera) i uns dels màxims exponents de la música urbana en català, la P.A.W.N GANG (2 de juliol a les 1.30 hores al Torrent de la Font d’en Sagrera), també hi seran, entre molts altres noms destacats d’una programació que combina l’experiència i la joventut i els artistes locals i els forans i que incorpora molts noms de dones com Carla Miralda (3 de juliol a les 20.30 hores al Torrent de la Font d’en Sagrera), Soleá Morente (1 de juliol a les 23 hores a la plaça Nova), Queralt Lahoz (2 de juliol a les 22.30 hores a la plaça Vella) o Guineu (30 de juny a les 21.30 hores a la plaça del Vapor Ventalló).
Entre divendres i el següent dimecres, els carrers i les places s’ompliran amb prop de 350 activitats que combinaran la música, la cultura popular, la gastronomia, l’esport i el patrimoni i que compten amb un pressupost total de 660.000 euros.
Un any més, els egarencs podran gaudir de concerts multitudinaris al Parc de Vallparadís, el Parc dels Catalans, la Plaça Nova i la Plaça Vella.
Els actes protocol·laris d’inici de la Festa Major de Terrassa 2023 començaran el divendres 30 de juny amb l’Encesa del Ciri, la Baixada del Drac, el pregó i la tradicional descoberta del Capgrós de l’any. El pregó d’enguany anirà a càrrec del fotoperiodista Nebridi Aróztegui, cap de fotografia de Diari de Terrassa.
El penó serà portat per tres entitats: la Cobla La Principal de Terrassa, l’Agrupació Folklòrika Amunt i Crits i l’Agrupació Sardanista Asert.
El castell de focs, per la seva banda, tornarà a l’antic format, amb una única localització, a la cruïlla de l’avinguda Abat Marcet i la de Josep Tarradellas el dimecres 5 de juliol a la nit, amb el posterior rom cremat i havaneres a la plaça de Lluís Companys.
La Festa Major també reserva un espai per a les activitats esportives. En aquest sentit, cal destacar activitats com la Pedalada Popular de Festa Major, que tindrà lloc el dissabte 1 de juliol, o la Cursa Atlètica Popular, el mateix dissabte 1 de juliol, així com diferents campionats esportius de tennis, el Torneig d’Escoles d’Hoquei o el I Torneig Inclusiu de Futbol amb Dani Olmo, el diumenge 2 de juliol al CN Terrassa.
Pel que fa a la gastronomia, destaquen tres actes el dissabte 1 de juliol a les 14 hores: una arrossada popular a la plaça de la Font de l’Apotecari, un dinar popular a la plaça de la Torre del Palau, i una paella popular al Parc de Sant Jordi.
La Festa Major Infantil se celebrarà un any més dissabte, diumenge i dilluns al Parc de Vallparadís, que acollirà diferents activitats adreçades especialment al públic infantil i familiar amb contes, tallers de màgia, espectacles de circ o la cercavila infantil entre moltes altres activitats.
Com els últims anys, hi ha haurà punts lila, enguany ubicats a la plaça del Vapor Ventalló i a l’Espai Vela del Parc de Vallparadís, així com quatre parelles itinerants que recorreran els diversos espais de la Festa Major.
Durant les nits, s’il·luminaran diversos edificis de colors derivats del cartell guanyador de la convocatòria d’enguany.