Matadepera

Matadepera s’omple de jazz

La primera edició del Dia del Jazz de Matadepera vol realçar el talent jove i els valors del llenguatge del Jazz

Primera edició del Dia del Jazz de Matadepera

El jazz ha sigut el protagonista aquest diumenge 11 de juny. La primera edició del Dia del Jazz de Matadepera ha iniciat aquest migdia al municipi amb un recorregut amb música “New Orleans” des del Casal de Cultura fins a l’escenari principal a la plaça Baldiró. 

La idea de projectar una jornada dedicada al jazz sorgeix del projecte educatiu de la Fredi’s Jazz Band, la big band de Matadepera fundada l’any 2015 i sorgida de l’Escola de Música Frederic Montpou. Tal com expliquen, l’entusiasme generat pel dia a dia de l’orquestra ha impulsat al seu director, Enric Alegre, a crear un esdeveniment popular i divulgatiu dedicat al gènere jazzístic. L’esdeveniment significa un pas més enllà en l’evolució de la big band i constata la il·lusió i l’amor que el col·lectiu sent pel Jazz. Per altra banda, la trobada pretén posar en valor el talent jove i els valors del llenguatge del Jazz en un esdeveniment de caràcter popular.

Sant Andreu Jazz Band a la plaça Baldiró de Matadepera

Jornada de concerts

A les 12.30 hores, s’ha seguit amb un concert a càrrec dels músics més joves de les dues formacions: la Fredi’s Dixi Jazz Band i la big band convidada: la Sant Andreu Dixieland Jazz Band, a l’escenari principal de la plaça Baldiró. A la tarda, el director de la Sant Andreu Jazz Band, Joan Chamorro, ha impartit una Master Class oberta a tothom sobre com acostar pedagògicament l’amor i la il·lusió dels joves al llenguatge musical del Jazz, a la sala d’actes del Casal de Cultura. Seguidament, la jornada ha continuat amb una Jam Session intergeneracional amb joves talents i figures del jazz de llarga trajectòria, com el trompetista Josep M. Farràs o el bateria Adrià Font.

A les 20 hores del vespre i per anar tancant, la jornada ha culminat al punt de partida, amb un doble concert de les dues formacions protagonistes. La plaça Baldiró ha reunit gran part del poble que ha sortit a escoltar la Fredi’s Jazz Band i la Sant Andreu Jazz Band. Al ritme dels instruments de vent i corda, els assistents han acompanyat als artistes al mig de la plaça, ballant o prenent una copa, i han convertit el centre de Matadepera en l’escenari del dia del jazz.

Concerts del Dia del jazz de Matadepera a la plaça Baldiró

Matadepera s’omple de jazz
To Top