Esports

Dura eliminació de l’Atlètic a mans del Polo

Els de Xero Gasol manaven per 2 a 0 al descans, però els barcelonins han remuntat a la represa i els han deixat fora d’Europa

Pol Cabré-Verdiell, autor del primer gol de l'Atlètic, en una acció ofensiva / LLUÍS CLOTET

No hi haurà derbi terrassenc a la gran final de la lliga espanyola de hockey que es disputarà diumenge a les 16.30 hores a l’Estadi Martí Colomer de Terrassa. De fet, cap dels dos contendents serà terrassenc. Si a la primera semifinal d’aquest dissabte ha caigut l’Egara davant del Club de Campo per 1 a 3, a la segona l’Atlètic ha perdut amb el Polo de Barcelona per 2 gols a 3. Club de Campo i Polo, primer i tercer de la lliga regular, es disputaran demà el títol a Terrassa.

La derrota d’Egara i Atlètic té una segona derivada. I és que la propera edició de l’Euro Hockey League no tindrà cap representant del hockey terrassenc. La disputaran el Club de Campo com a campió de la fase regular i el Polo com a campió o subcampió de lliga.

La semifinal entre egarencs i barcelonins ha tingut dues parts ben diferenciades. Als dos primers quarts, els de Xero Gasol s’han mostrat ràpids i resolutius i han fet dos gols. Han comès l’error, però, d’anar cedint terreny als de Katie Allen, que han acabat empatant primer i capgirant després el marcador davant la impotència del conjunt de Can Salas.

El davanter de l’Atlètic Quim Malgosa, controlant una bola / LLUÍS CLOTET

Una de les claus de la victòria del Polo ha estat la seva capacitat per evitar que l’Atlètic disposés de llançaments de penal-córner. N’hi ha concedit només dos, en els deu minuts finals, que el seu especialista, Pau Cunill, no ha pogut resoldre. Els barcelonins, per la seva banda, han disposat de fins a 11 llançaments, només un dels quals ha acabat en gol.

Aquesta segona semifinal ha començat amb un gran respecte entre els dos equips. Hi ha hagut poques oportunitats de gol al primer període. Joan Tarrés ho ha intentat al minut 3 amb una internada per l’esquerra que ha acabat en res. En el següent atac, un Guillermo Fortuño que acabaria sent l’heroi del partit pel Polo ha assistit Marc Reyné després d’una gran acció individual. La defensa de l’Atlètic ha començat a treballar de valent als darrers minuts, aturant els tres primers penals-córner dels barcelonins.

El Polo ha iniciat el segon quart igual que ha acabat erl primer, tirant penals. La defensa de l’Atlètic continuava estant a l’altura. I en la que ha estat la primera aproximació convincent de l’equip que entrena Xero Gasol, Pol Cabré-Verdiell ha inaugurat el marcador amb una rematada rasa i col·locada des del punt d’stroke. Al 29 ho ha intentat Pol Fité, però el porter Alberto Carnicer ha evitat el gol. Un gol que arribaria al penúltim minut del segon acte després d’una gran rematada de Marc Escudé que el videoarbitratge ha verificat. Amb el temps acabat, un gran Marc Calzada ha salvat el 2 a 1 en una aturada espectacular en el sisè penal del Polo, executat de nou per Miralles.

Insistència del Polo

Ha començat el tercer acte amb el Polo bolcat en atac i l’Atlètic defensant cada vegada més enrere. Al minut 38, el terrassenc Marc Miralles ha posat de nou el Polo en el partit anotant el 2 a 1. En el desè penal dels d’Allen, Miralles ha estavellat la bola al pal en l’onzè, Iñaki Zaldúa ha desviat la bola i ha empatat la semifinal a dos. Ningú no volia perdre al darrer període. Pau Cunill no ha estat encertat en els dos penals que ha tingut. I quan semblava que els “shoot-outs” decidirien el nom del finalista, Guillermo Fortuño ha desviat un gran xut de revés que ha significat el 2 a 3 definitiu i ha acabat amb les esperances dels de Can Salas.

Xero Gasol: “No ens ho hem merescut”

En acabar el matx, el tècnic de l’Atlètic, Xero Gasol, ha assenyalat: “No ens ho hem merescut. La segona part que hem fet no és digna de passar a la final. Ja està. S’ha d’analitzar i s’ha de mirar. Els jugadors han comès errades que no han comès durant la temporada. El Polo ens ha pressionat i hem intentat sortir de moltes maneres, però no ha funcionat”, ha comentat.

I ha afegit: “Després del descans, he dit molt clar als jugadors que en altres dues ocasions anàvem 2 a 0 i ens van empatar, tot i que vam acabar guanyant. Hauríem d’haver sortit amb una marxa més, però ho hem fet al revés. Hem sortit amb una marxa menys, però jo soc el responsable i hauré de fer la meva part d’autocrítica”.

Gasol ha dit també: “El Polo no ha fet res diferent d’altres vegades. Ha anat amb el cor. Si tu no hi poses alguna cosa més i els regales algunes jugades, no pots pretendre aspirar a guanyar el partit”. Gasol no considera que el seu equip s’hagi tirar enrere: “Ens hem trobat amb un 2-1 molt ràpid. Ens ha entrat una mena de pànic i bloqueig general, del qual ens ha costat molt sortir. A l’últim quart, he demanat als jugadors que intentessin tenir el control. Crec que l’equip ha anat amunt. Hem tingut un parell de penals i alguna entrada, però no ha pogut ser. L’esport té aquestes coses. El Polo ha estat superior. Hem d’entendre que, de vegades, això passa”, ha comentat.

Pel que fa a la seva continuïtat a la banqueta de Can Salas, Xero Gasol ha assenyalat: “Hem de parlar amb el club i veure què és el millor per a l’equip, que al final és el més important. M’agradaria continuar, però les coses s’han d’analitzar i veure què hi ha. Al final, soc un home de club i vull el millor per a l’Atlètic”.

To Top