Comarca

Fins a 37 propostes en mobilitat a Viladecavalls

Un estudi de mobilitat urbana sostenible analitza les principals problemàtiques del municipi

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Viladecavalls un estudi de mobilitat urbana sostenible en què es recullen 37 propostes en un horitzó per als pròxims sis anys. El treball analitza les principals problemàtiques que pateixen Viladecavalls, Can Trias, Sant Miquel de Guanteres, i la relació de mobilitat d’aquests nuclis amb Terrassa. L’estudi s’ha basat en la demanda de la ciutadania a patir d’un procés de participació.

Els objectius s’han centrat, sobretot, en la pacificació del trànsit i la millora de l’accessibilitat en tot el teixit urbà del municipi. A més, es vol promoure un ús del transport més sostenible, així com reduir l’accidentalitat i la seguretat viària. Així mateix, es vetlla per una reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica i una bona connectivitat entre els diferents nuclis del poble i amb Terrassa.

Tot i que la planificació del servei públic ferroviari no és competència directa de l’Ajuntament de Viladecavalls, l’estudi identifica diverses propostes a dur a terme per les administracions competents. El municipi compta amb dues estacions de tren, però hi ha una manca de freqüències perquè la majoria dels trens finalitzen el seu recorregut a Terrassa. Es preveu ampliar la freqüència de pas dels trens a les dues estacions de Viladecavalls i crear dos aparcaments en les mateixes estacions.

D’altra banda, es canviarà el recorregut de la línia de bus M6A. D’aquesta manera, la línia passarà per la C-58 per apropar-la a la urbanització de Sant Miquel de Guanteres. Precisament, al tram de la C-58 que connecta amb Terrassa, s’obrirà un vial per a bicicletes i vials i s’incrementarà la xarxa ciclista per tal de connectar els diferents nuclis.

El treball de mobilitat inclou la pacificació del tram de la carretera B-120. En aquest sentit, es preveu incorporar nous passos de vianants i passos elevats. També s’ha planejat la creació d’un nou vial que connecti la B-120 amb l’aparcament situat al carrer Orenetes. D’aquesta manera, s’eliminaria el trànsit de pas, ampliant les voreres i l’espai per a vianants.

Per altra part, s’han identificat carrers al nucli de Viladecavalls i Can Trias que tenen una funció de connexió d’equipaments públics i altres punts d’interès. Aquestes vies seran considerades com a prioritàries per la seva pacificació.

Així mateix, l’estudi proposa millorar la senyalització dels aparcaments en solars ubicats a prop del centre urbà de Viladecavalls. Aquesta mesura promou que els veïns estacionin amb més freqüència en aquests punts.

To Top