Diners

Una empresa de Terrassa enderroca el Camp Nou

Hercal Diggers ha iniciat la demolició de la primera graderia en una UTE amb Erri Berri

L'empresa terrassenca treballant a l'estadi / Hercal Diggers

Les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou, l’estadi del FC Barcelona, sumen una altra empresa terrassenca al projecte. Si el passat mes de setembre, el Barça confirmava que l’egarenca Torrella Ingeniería – Arquitectura es faria càrrec de la direcció d’obra en una Unió Temporal d’Empreses (UTE) amb la també catalana JG Ingenieros, aquesta setmana la també local Hercal Diggers ha informat que s’encarregarà de la demolició de la primera graderia del camp, un dels primers passos d’unes obres que s’espera que culminin l’any 2026 amb la inauguració del futur nou estadi, epicentre del projecte de l’Espai Barça.

De fet, Hercal ja ha començat els treballs, que durà a terme conjuntament amb la navarresa Erri Berri en forma d’UTE. El projecte de demolició té una durada prevista de cinc mesos, durant els qual es duran a terme treballs “meticulosos” per enderrocar parcialment l’antiga estructura i donar pas a la construcció del nou estadi, explica la mateixa firma terrassenca, especialista en demolició circular d’edificis, naus i instal·lacions industrials.

Feines de la companyia egarenca al camp / Hercal Diggers

La companyia destaca que el projecte s’enfoca com a “deconstrucció“, ja que van desmuntant, enderrocant i classificant ordenadament els diversos materials per gestionar i valoritzar cada un dels residus. De fet, Hercal compta amb la planta de valorització de residus de la construcció H-Zero, instal·lació pionera a l’Estat que permet transformar els residus de la construcció en àrids reciclats rentats d’excel·lent qualitat, aptes per al seu ús en la fabricació de formigó a la planta Eco-Concrete, ubicada a les mateixes instal·lacions.

No és el primer cop que la firma egarenca treballa en un estadi del FC Barcelona. L’any 2019 ja va treballar en la demolició del Mini Estadi, els camps de l’escola del Barça i la passarel·la de connexió entre el Palau Blaugrana i el Mini Estadi, situats dins del campus del FCB al barri de les Corts de Barcelona.

Les obres al Mini Estadi el 2019 / Hercal Diggers

Una empresa de Terrassa enderroca el Camp Nou
To Top