Terrassa

Els barris de Terrassa segueixen de festa

Quatre celebracions populars aquest cap de setmana

Activitat infantil a la festa de Sant Llorenç del 2022 / LLUÍS CLOTET

Continua el frenesí de festes majors de barri. Aquest cap de setmana, com el passat, quatre: Sant Llorenç i Can Petit, Poble Nou-Zona Esportiva, Montserrat i Grups Gibraltar Lluís Companys.

“Aquesta vegada sense covid, sense restriccions, encara que molt pendents del cel per les pluges”, diu l’associació de veïns de Sant Llorenç en el programa. No hi haurà tradicional festa de l’escuma, però sí una vintena d’activitats en un programa que començarà aquest divendres les 18 hores amb un clínic de futsal i korfbal i el Sound Llorenç. Hi haurà Tarda Jove, cercavila, pregó i Nit Jove. La jornada de dissabte s’obrirà amb el sisè torneig solidari de futsal i una festa infantil i una xocolatada. A la tarda, torneig de petanca i vintena edició de la caminada popular al capvespre (a les 18 hores a la plaça de la Font Flàvia), amb un recorregut d’uns deu quilòmetres. A la nit, correfoc i ball a la plaça del Mil·lenari.

El “partit de les estrelles” inaugurarà la jornada de diumenge al poliesportiu. Una quedada de puntaires i una funció de teatre completen la franja matinal abans de la paella. A les 16.30, ball de festa al casal de la gent gran i després exhibició de balls.

El Bitxo

La “blacktucada” servirà per obrir la cita a Poble Nou-Zona Esportiva aquest divendres a la tarda. Ramon Clariana pronunciarà el pregó a les 19.30. Mitja hora després s’iniciarà la cercavila, novetat amb el nom “Enrenou a Poble Nou”, una tabalada amb el Bitxo del Torrent Mitger i una ballada de gegantons. L’actuació pirotècnica del Bitxo, un concert d’Hokele i l’actuació del DJ Aniol clouran la primera jornada.

Alberto De Momento tornarà a actuar a la plaça de la Cultura / LLUÍS CLOTET

Per a aquest dissabte s’han previst deu activitats: de jocs i tallers al concert nocturn de l’Orquestra Huracán, passant per animació infantil, exhibicions de dansa i esports, zumba, el monòleg d’Alberto De Momento i un sopar a base de botifarra a la plaça de la Cultura, lloc de celebració de la majoria dels actes. Allà s’hi farà una exposició de bicicletes dels anys 1980. Diumenge, la festa començarà amb les curses (una infantil i una altra d’adults) i seguirà amb un vermut musical, la paella, una exhibició de ball, un concert de Marta Lorente i un concert de flamenco.

Montserrat també viurà tres dies de festa a partir d’aquest divendres a les 17 hores amb la benvinguda a l’escola. Diabòlics d’Ègara i l’esplai Tremola donaran inici oficial a la festa a les 19 hores. Dos concerts, de Pangea i Raúl Pulido, tancaran la primera jornada. La segona, dissabte, inclourà xocolatada, gimcana, festa infantil, dansa, correfoc i més concerts (amb Gyntocats i Cotton). Diumenge serà el dia de la paella popular, els quadres de ball d’entitats andaluses i els concerts de Gypsi Game i Jesule Fernández.

I arriben també els tres dies de festa a Grups Gibraltar-Lluís Companys, amb prop de trenta actes. Aquest divendres, exposició de manualitats, pregó, cercavila, jocs de taula, sopar, karaoke i discoteca. Dissabte, entre la batukada de les 9 hores i l’actuació de l’orquestra a les 22.30, se succeiran les propostes: ball, caminada, petanca, esport, aperitiu flamenc, paella popular, fira d’artesania, danses i sopar amb espectacle. Diumenge, petanca i escacs, inflables, manualitats i exhibicions de ball.

Els barris de Terrassa segueixen de festa
To Top