Festa Major

El castell de focs de la Festa Major de Terrassa recupera la localització única

L’edició d’enguany no comptarà amb cinc punts diferents com en els dos últims anys

El castell de focs de l'any passat des del punt de la zona del centre / Nebridi Aróztegui

El castell de focs de la Festa Major de Terrassa d’enguany tornarà a la fórmula d’abans de la pandèmia, amb un sol punt de concentració, que serà el de sempre, la muntanyeta de Can Boada, a la cruïlla de l’avinguda de l’Abat Marcet i l’avinguda de Josep Tarradellas.

Des de l’any 2021, quan encara hi havia algunes restriccions derivades de la pandèmia, es va decidir fraccionar en cinc punts distribuïts per la ciutat, però en aquesta edició, que se celebrarà del 30 de juny al 5 de juliol, es recupera un únic punt. La qüestió econòmica, també ha pesat en aquesta decisió. La intenció per part de l’Ajuntament era que, per evitar el fet de contravenir les restriccions imposades, la gent pogués contemplar l’espectacle pirotècnic des de casa, sense haver de desplaçar-se.

La covid va promoure aquesta disgregació dels focs, que durant dos anys, han esclatat de manera simultània. Els castells tenien una duració d’uns 10 minuts, tot i que en l’edició de l’any passat, van durar menys per un error de l’empresa encarregada de la pirotècnia, segons va informar des de l’Ajuntament.

De fet, després de la segona edició amb cinc castells de foc disseminats per cinc punts de la ciutat, el consistori va rebre aportacions de la ciutadania, reclamant que es recuperés una única localització, com era habitual històricament en la Festa Major de la ciutat, i convertir-la de nou en un punt de trobada únic.

A més del punt de Can Boada, a la zona oest, les altres localitzacions de l’any passat des d’on es van llançar els articles pirotècnics van ser, a la zona nord, des del camp de futbol de l’EF Bonaire, a la zona sud, des de la zona esportiva de Can Jofresa, al Centre, des del pati de l’Escola Pia i a la zona est, el poliesportiu de Ca n’Anglada.

To Top