Matadepera

West Side Events: “Ens encantaria organitzar un gran festival”

Parlem amb l’organització d’esdeveniments matadeperenca sobre els seus inicis, els millors moments i el futur del grup

Esdeveniment de Cap d'Any 2023 de West Side Events

West Side Events és un projecte que creen un grup d’amics matadeperencs l’any 2018 amb l’objectiu inicial de pagar una multa i, posteriorment, d’organitzar festes i esdeveniments perquè els terrassencs i matadeperencs poguessin gaudir d’oci al costat de casa. El que va començar com una festa ha esdevingut una de les organitzacions d’esdeveniments més gran del Vallès. Entre alguns dels seus esdeveniments destacats a Matadepera i Terrassa trobem la festa de Cap d’Any, que l’organitzen des del 2019, l’Oktober Fest Vallès 2021 i l’Après Ski 80’s. Actualment, participen en l’organització del Beach Hockey Costa Brava, que se celebrarà a Platja d’Aro el pròxim 29 de juliol. 

Com sorgeix el projecte West Side Events? West Side primer de tot és un grup d’amics que es va ajuntar l’any 2010. El projecte dels esdeveniments va sorgir sense voler l’estiu del 2018, a causa d’una multa a un dels integrants del grup. Vam celebrar una festa amb una vuitantena de persones per pagar-la. La festa va tenir molt d’èxit i malgrat que no vam aconseguir reunir els diners per la multa, la gent ens va demanar que organitzéssim més coses i així és com vam acabar transformant el que era un hobby en una empresa d’esdeveniments professional. Avui en dia hem organitzat esdeveniments per a més de mil persones.

Quina és la vostra missió? La nostra missió sempre ha estat que el públic de Terrassa, Matadepera i voltants no tingui la necessitat d’anar sempre fins a Barcelona per gaudir d’oci o d’esdeveniments diferents, volem que ho tinguin al costat de casa. A més volem ser una alternativa als llocs de sempre oferint un format diferent, original i proper. La gent ens agraeix molt que fem coses noves i diferents del que hi ha cada cap de setmana, i per aquí a Terrassa hi ha molt potencial. Per part nostra faríem coses cada setmana, però sobretot falten llocs on ens deixin fer-ho.

Quantes persones hi ha darrere l’organització i com us coordineu per organitzar totes les activitats que feu? El primer esdeveniment el vam organitzar onze persones. Tots érem estudiants i aleshores ningú treballava, per tant, trobàvem el temps d’on fos per fer-ho. Avui en dia només quedem tres integrants. Per coordinar-nos ens hem hagut d’adaptar al funcionament d’una empresa normal, cadascú porta un o diversos departaments i fem el repartiment de totes les tasques necessàries per a la promoció i producció d’esdeveniments. Una característica especial dels nostres esdeveniments és el que els muntem completament des de zero, allà on ens plantem fem una producció personalitzada i única. L’esquema i l’execució que comporta ho fem tot nosaltres a mida i ho fem funcionar a la perfecció. Quan mirem enrere encara ens sorprenem dels nostres muntatges.

Després de la Covid vau començar a fer esdeveniments i festes amb moltes restriccions, però arrancant una altra vegada la festa pels joves. Quin record en guardeu? Durant la covid fer coses era molt complicat perquè era un moment en què cada setmana hi havia diferents notícies i restriccions. Després del primer confinament vam tenir el boom de les West Side Sessions, un bar musical al jardí d’una masia a l’aire lliure que vam obrir durant dues temporades d’estiu, donant feina fins a 14 treballadors. Obríem de dijous a diumenge i teníem ple cada dia, oferint una varietat musical espectacular, amb concerts de grups, acústics, discjòqueis… tot en directe i a l’aire lliure. Fins i tot van venir els The Tyets a cantar. Era un somni fet realitat en plena pandèmia. Malauradament, per un tema de llicències vam tancar definitivament. Després d’aquest tancament no vam rendir-nos i vam decidir portar l’Oktoberfest Vallès, encara amb la covid present. Va ser tot un repte.

Creieu que ara per ara fa falta més organització d’activitats pels joves al poble? Sí, hi ha molts esdeveniments durant l’any, però pocs enfocats a la gent jove. Costa molt trobar espais on ens autoritzin fer coses. Hi ha molta burocràcia pel mig i es requereixen molts permisos i llicències que compliquen molt la viabilitat dels projectes. Són projectes que s’han d’estudiar i preparar amb cura, ho entenem i així volem fer-ho, però el procés és car, incert i poc àgil. Preparar esdeveniments del nostre format té marges molt petits i si tens pèrdues costa molt recuperar-se, no pots fallar. A Matadepera ha estat més fàcil, però a Terrassa és més complicat que des de l’Ajuntament et facin cas pel nostre tipus de projectes. Volem que es valori l’impacte que tenim a la ciutat i que ens obrin més les portes. A més, si es fan les coses bé, hem demostrat que la ciutat té públic de sobra i potencial per poder portar gent de fora als nostres esdeveniments. Ens han ofert fer coses a Barcelona, però hem dit que no, nosaltres insistim que volem fer les coses aquí.

Des del 2019 teniu un paper molt important al poble organitzant la festa de Cap d’Any. Quina feina hi ha al darrere d’un esdeveniment com a tal? Hi ha una gran quantitat de feina a fer. És un esdeveniment molt gran on tothom vol assistir, el més crucial de l’any. Especialment, durant un Cap d’Any, no pot fallar res. És per això que sempre hi tenim especial cura amb la seva preparació durant tres mesos. Amb tants assistents hem d’estar al cas per tots els detalls, no et pot faltar gel a mitjanit o que et falli la potència elèctrica. Has de tenir tot coordinat i controlat al mil·límetre en tot moment fins que l’esdeveniment acaba. Per sort no només hi treballem integrants de West Side, sinó també molts treballadors i altres empreses involucrades del sector amb les quals tenim plena confiança i saben la importància que hi donem a la satisfacció dels nostres assistents.

Quins són els esdeveniments més destacats que heu pogut organitzar? L’esdeveniment més gran que hem fet mai és l’Oktoberfest Vallès celebrat l’any 2021, va durar onze dies amb uns 1.800 visitants al dia els divendres i el cap de setmana. Va ser tot un èxit i va tenir molt bona rebuda a la ciutat. No s’ha pogut repetir a causa de les diferents trajectòries i camins professionals que van seguir diferents integrants de l’empresa. És un festival que porta molt de temps i dedicació, és per això que de moment ens enfoquem a projectes més petits o de menys dies de duració. També destaquem la nostra festa temàtica preferida que hem celebrat en dues ocasions i la vam batejar com “el primer Aprés-ski del Vallès”, una jornada molt divertida que ha agradat molt. La festa és bàsicament un aprés-ski dels 80 a l’aire lliure, però celebrat a la ciutat, on els assistents venen vestits amb roba d’esquí retro. En alguna edició algú es va presentar amb les botes posades i tot.

Quin és el vostre millor record des que vau començar el projecte? Cada esdeveniment és diferent i passen mil històries. De tots els projectes ens quedem amb les West Side Sessions del 2021. Però al final, de cada esdeveniment sempre en guardem alguna anècdota divertida i ens quedem amb la felicitat de la gent. Sempre hem fet això més com a hobby que no pas prendre’ns-ho com a una feina, hi dediquem moltes hores i ho fem com a nosaltres ens agrada, és per això que el projecte ha continuat viu des de l’inici i gaudim els esdeveniments com un assistent més.

Teniu alguna meta professional pel que fa a West Side Events? Sempre ens preguntem fins on arribarem i cap a on enfocar el projecte, no és fàcil, ja que les dificultats amb la que ens trobem per fer esdeveniments ens frenen molt i no ens permet poder-nos-hi dedicar al 100%. A nosaltres ens encantaria repetir l’Oktoberfest Vallès en un futur i muntar algun gran festival amb grans artistes.

I teniu algun projecte entre mans pròximament? Sempre tenim idees noves i sempre que ens deixin fer-les les farem sense dubtar-ho. Actualment, estem ajudant en l’organització del Beach Hockey Costa Brava que se celebrarà a Platja d’Aro el pròxim 29 de juliol i farem el tancament amb una festa pels participants del torneig en un local proper. De cara al setembre potser hi haurà també alguna sorpresa.

To Top