Terrassa

Tranquil·litat i organització a la selectivitat

Les proves s’han iniciat aquest dimecres 7 de juny i els estudiants de Terrassa s’han examinat al Vapor Universitari

Selectivitat 2023 al Vapor Universitari de Terrassa ESCAC / Nebridi Aróztegui

Primer examen superat. El rellotge marca les 10.45 i alguns alumnes ja surten de les aules. La selectivitat s’ha iniciat aquest dimecres 7 de juny a les 9 hores del matí i els estudiants que s’han examinat al Vapor Universitari de Terrassa surten a poc a poc de l’edifici comentant la prova. “Què has respost tu?”, “Jo estic tranquil·la” i “Anem de pressa a esmorzar” és el que s’escolta a l’entrada del Vapor.

Els estudiants s’han examinat del primer examen, Llengua castellana i literatura, i les 11 hores del matí era l’hora límit per entregar la prova. A alguns els ha sobrat temps i ara aprofiten per anar a buscar alguna cosa per menjar abans de les 12 hores, que els toca l’examen de Llengua estrangera.

Dels 946 estudiants de centres i Instituts de Terrassa, només 201 alumnes, el 21,24%, han pogut examinar-se a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) al Vapor Universitari. Són els alumnes dels instituts Can Roca, les Aimerigues, Mont Perdut i Cavall Bernat, i de les escoles Sagrat Cor de Jesús i Vedruna Vall.

Selectivitat 2023 al Vapor Universitari de Terrassa ESCAC / Nebridi Aróztegui

Bones sensacions

“Pel primer examen veníem amb nervis, però abans d’entrar ens hem relaxat una mica més perquè estàvem tots junts”, comenta el David Echevarría, que ha acabat just ara l’examen de Llengua castellana i marxa a esmorzar amb la seva colla. “Penso que m’ha anat prou bé castellà, jo necessito un 9,7 de nota de tall per entrar a dret i estic tranquil”, indica el David.

Els estudiants examinats han pogut escollir entre dues opcions, A i B, que cada una constava de tres parts: comprensió lectora, expressió escrita i reflexió lingüística. Ha inclòs textos de Javier Marías i d’Irene Vallejo i ha fet preguntes als estudiants sobre ‘Nada’, de Carmen Laforet, i sobre ‘La Fundación’, de l’autor Antonio Buero Vallejo. Un dels dos models de prova ha abordat la dicotomia entre els llibres i les noves tecnologies, primer amb un fragment de ‘El infinito en un junco’, d’Irene Vallejo, i després amb un exercici d’expressió escrita en què instava a fer justament un text sobre la importància de pervivència dels llibres. “Jo l’he trobat bastant fàcil, m’ha anat bastant bé, però ara ens toca anglès i física i amb aquests ja veurem”, explica el Jan Prat, que encara no té clar que vol estudiar. “He estudiat, però li he donat més prioritat a assignatures com física i matemàtiques”, assenyala l’estudiant.

Selectivitat 2023 al Vapor Universitari de Terrassa ESCAC / Nebridi Aróztegui

Durant un any, els alumnes de segon de batxillerat han anat practicant el temari que al juny els ha entrat a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Per a alguns, això ha estat suficient i els dies previs a l’examen només els ha calgut fet una repassada general. “Per a castellà no he estudiat massa, he dedicat més temps d’estudi a història per exemple”, explica l’Ana Prieto, que vol estudiar periodisme a la UAB i necessita un 10,6 de nota de tall. Per contra, la Martina Abat li ha dedicat moltes hores a Llengua castellana, ja que segons explica, amb aquesta assignatura ha patit una mica durant el curs. “M’ha anat molt bé, tenia les expectatives molt baixes amb castellà perquè no és el meu punt fort, però estic molt contenta”, assegura molt motivada. La Martina vol estudiar relacions internacionals i necessita un 11,8 de nota de tall.

“La part de redacció del text m’ha costat una mica més”, comenta la Carla Torres, que esmorza a l’entrada amb l’Ana i la Martina. “Jo m’he fet un calendari i he posat per dies i hores les assignatures que necessitava estudiar, prioritzant les específiques i Història d’Espanya”, explica la Carla, que vol estudiar educació primària i necessita un 8,5 de nota. La Carla Roldan, la Júlia Fuertes i la Lucia Trenado també han prioritzat l’examen d’Història d’Espanya, la que consideren la prova més difícil. “Hem estudiat cada dia”, asseguren les tres estudiants, que descansen abans no comença la segona prova del dia.

Només un lloc per fer la selectivitat a Terrassa

To Top