Terrassa

Quatre festes majors de barri a Terrassa

Al Pla del Bon Aire, la Maurina, Segle XX i les Arenes

La mostra de vehicles clàssics serà un dels esdeveniments al Pla del Bon Aire

Terrassa viurà aquest cap de setmana quatre festes majors de barri: la continuació de la de les Arenes-la Grípia-Can Montllor, i les del Pla del Bon Aire, el Segle XX i la Maurina.

El Pla del Bon Aire experimentarà un cap de setmana ple d’activitats. Una d’elles té especial solera. Es tracta de la 39a Cursa Solidària, dedicada a l’Associació Sanfilippo Barcelona. S’hi esperen, aquest diumenge al matí, més de 300 persones. A les 9.45 començarà al carrer de Mataró la cursa infantil. La d’adults s’iniciarà al mateix lloc a les 10 hores. Un torneig de 3×3 de bàsquet i una melé de petanca completaran les propostes esportives.

La festa del Pla del Bon Aire (el programa, aquí) començarà aquest divendres a les 17 hores amb tallers de percussió i manualitats i continuarà amb el pregó, un show de la tercera edat, percussió brasilera, la Nit Flamenca i la Nit Jove. Dissabte es reprendrà el programa a partir de les 10 amb una cercavila, una matinal d’arts marcials, un taller de manualitats i una exhibició de dansa esportiva. A les 14 hores, dinar de germanor i després, tallers i jocs infantils. A les 18 hores, la Tarda Musical obrirà boca per a la revetlla popular de les 22.30 hores.

La jornada de diumenge s’obrirà a les 10 hores amb la segona concentració de cotxes antics i una exhibició esportiva en una matinal que inclourà taller/exhibició de korfbal i manualitats. Després del dinar popular (14 hores), hi haurà teatre a l’aire lliure i una tarda musical. A les 22 hores, el pati de l’institut-escola Pere Viver, centre neuràlgic dels actes, viurà el comiat de la festa amb els Diables de Sant Pere Nord. Dilluns, la fira d’atraccions instal·lada al carrer de Sabadell oferirà preus reduïts als infants.

Conscienciació

Aquest divendres s’iniciarà també la festa de la Maurina. Serà a les 19 hores al casal cívic amb sessió de zumba. La resta de la primera jornada consistirà en activitats per als joves, la Royal League la Maurina, una actuació de Diables de la Maurina i una actuació de PD Gansos.

Una activitat de conscienciació sobre les traves que pateixen les persones discapacitades i una mostra d’entitats que treballen per l’adopció de mascotes (de 10 a 13 hores). Aquests seran els primers passos del programa de dissabte, que inclourà la botifarrada popular, una cercavila, un tastet de pastes i té àrab, diverses parades i tallers, un monòleg amb Toni García i, per acabar, un concert d’Hokele.

Concert de la Queency al Segle XX l’any passat / LLUÍS CLOTET

Diumenge, a partir de les 10 hores, se succeiran les propostes: exhibició de country i ball en línia, activitats infantils, el dinar popular a la plaça de la Maurina i una actuació de comediants. Durant la setmana s’haurà celebrat una gimcana a la BD4 i, de dijous a diumenge, es podrà contemplar una exposició al casal Francisca Redondo.

Després d’una xerrada prevista per a aquest dijous, el gruix de la festa del Segle XX es durà terme dissabte i diumenge (avui s’hi inauguraran exposicions). Dissabte, començarà a les 11 hores amb una jornada de portes obertes per conèixer l’hort urbà. A la tarda, animació infantil, lliurament de premis del concurs de dibuix i el rally fotogràfic, i una xocolatada a la plaça del Segle XX. A partir de les 21 hores, concerts amb Grup Spit, Atomic Leopards i PD Brètol. A les 10 hores de diumenge, sardinada. Al migdia, zumba, tallers infantils i una arrossada a les 14.30 hores. A les 18 hores, comiat amb havaneres i rom cremat.

La continuació

Les Arenes-la Grípia-Can Montllor celebrarà el segon cap de setmana de festa. Aquest divendres a la nit s’obrirà amb propostes musicals. Continuarà dissabte amb jocs familiars, futsal, vermut i dinar a base de “migas”. Es farà el guarniment de vuit carrers i a les 18.30, sevillanes. Després, hip-hop i més música. Diumenge, bachata, salsa i zumba, una fideuà, un concurs de fotos i correfoc final.

Quatre festes majors de barri a Terrassa
To Top