Diners

La Fórmula 1 omple els hotels de Terrassa

Trobar allotjament per aquest cap de setmana a la ciutat s’ha convertit en una missió impossible. L’Hotel Don Cándido i Petit Luxe han penjat el cartell de complet

Els allotjaments de Terrassa tenen una ocupació del 100% / alberto tallón

“Aquesta habitació no està disponible en les dates sol·licitades”, “No existeix disponibilitat en les dates seleccionades”. Aquestes són les dues frases que es repeteixen a les webs dels dos principals allotjaments hotelers de Terrassa quan un client intenta reservar una habitació per a aquest cap de setmana. Ni una de disponible. Tant l’Hotel Don Cándido com Petit Luxe (hotel i apartaments) han hagut de penjar el cartell de complet. Estan al 100% d’ocupació. El motiu? El Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 (F1), que se celebra a Montmeló.

“Des de la setmana passada que ho tenim tot ple. Ara fa dues setmanes es va cancel·lar el Gran Premi de l’Emília-Romanya, a Imola (Itàlia), i els nostres clients han arribat abans”, explica Xavier Díaz, director de l’Hotel Don Cándido. Allà hi ha, sobretot, personal relacionat amb les instal·lacions i el muntatge d’infraestructura audiovisual. “La majoria s’hi estaran des de la setmana passada i fins dimarts de la setmana vinent”, comenta el director de l’hotel. “La distància de Barcelona o Terrassa a Montmeló és més o menys la mateixa i aquí els preus són més econòmics”, argumenta.

En aquest establiment disposen de 110 places hoteleres, totes elles ocupades aquests dies. Els preus respecte dels habituals han augmentat entre un 20% i un 30% per l’alta demanda. “Quan hi ha esdeveniments com aquest podem tenir l’hotel ple i a un bon preu”, diu Díaz.

A Petit Luxe l’increment també ha estat d’un 30%. En el seu cas disposen de nou habitacions d’hotel dobles i quinze apartaments amb capacitats màximes que varien entre les dues i les sis persones. El gran gruix d’hostes d’aquest cap de setmana diferirà dels de l’Hotel Don Cándido: seran aficionats estrangers de l’automobilisme, principalment alemanys i italians. La majoria s’hi estaran dues nits: divendres i dissabte.

“L’F1 sempre es nota moltíssim. Les reserves venen amb molta antelació”, indica la directora de Petit Luxe, Carla Domènech.

El canvi de dates del Gran Premi d’Espanya d’F1 respecte d’anys anteriors no ha afectat el nivell de reserves que acostuma a acumular Terrassa durant aquest gran esdeveniment esportiu, quan tant l’Hotel Don Cándido com els apartaments de Petit Luxe (encara no tenien hotel) sempre han estat al voltant del 100% d’ocupació. No obstant això, des de Petit Luxe sí que lamenten que enguany coincideixi amb altres actes multitudinaris com el festival Primavera Sound, a Barcelona, i que no puguin esgarrapar clients un altre cap de setmana.

To Top