Terrassa

Qui és qui al nou ple municipal de Terrassa?

Gairebé la meitat de regidors ho són per primera vegada

La sala de plens de Terrassa / Nebridi Aróztegui

Hi haurà cares noves, i tan noves. 13 regidors s’estrenaran en la corporació de Terrassa en el mandat 2023-2027. La victòria de Tot per Terrassa, la formació de Jordi Ballart, amb 11 regidors, catapulta a la representació política candidats com Maise Balcells, Sarai Gascón, Joan Salvador, Xavier Cardona, Monserrat Alba i Laura Rivas. En el PSC apareixen Carlota Menéndez i Montserrat Jiménez. Marta Giménez Arcusa i María del Carmen Vaya López obtindran acta pel Partit Popular, formació absent del ple en la darrera legislatura. Vox entra amb força amb tres edils: Alicia Tomás, Daniel Pinto i Mireya Navarro. Dels 27 representants, 18 són dones i 9 homes.

Jordi Ballart (TxT)

Politòleg, és el líder de la formació municipalista Tot per Terrassa, projecte amb el que va guanyar les eleccions el 2019 i va assolir l’alcaldia de la ciutat. Jordi Ballart va fundar Tot per Terrassa després de trencar el carnet del PSC i abandonar l’alcaldia l’any 2017. Com a militant socialista, va ser alcalde de Terrassa des del 10 de desembre del 2012 fins el novembre del 2017.

Maise Balcells (TxT)

Maise Balcells és advocada, amb més de 25 anys d’exercici professional. La lletrada s’ha incorporat com a independent al projecte de Tot per Terrassa en aquesta campanya. Abans, va estar vinculada a la fundació Prodis durant 15 anys, els darrers 10 com a presidenta de l’entitat. També és vicepresidenta de la Federació DINCAT i també de la Confederació Plena Inclusió.

Sarai Gascón (TxT)

És mestra i nedadora paralímpica. Sarai Gascón és una de les novetats de la candidatura de Tot per Terrassa i la persona destinada a gestionar l’àrea municipal d’esports. Gascón s’estrena en política i ho fa després de ser una de les esportistes més rellevants i reconegudes de la ciutat. A la seva carrera esportiva ha guanyat vuit medalles als Jocs Paralímpics d’estiu entre els anys 2008 i 2020.

Joan Salvador (TxT)

Activista cultural, llicenciat en Història, Geografia i Història de l’Art i professor d’ESO. El quart regidor de Tot per Terrassa també s’estrena en política. És un membre destacat de la cultura popular de la ciutat, integrant del Centre Cultural El Social, d’on és una de les ànimes d’”Els Pastorets” i la veu de la Festa Major. Professor de secundària en actiu, té experiència en l’àmbit empresarial.

Rosa Boladeras (TxT)

L’actriu catalana Rosa Boladeras es va incorporar al projecte de Tot per Terrassa el 2019 i ha repetit a la llista electoral. Tornarà a ser regidora el nou mandat. Boladeras ha estat la titular de la cartera de Cultura i una de les persones que ha guanyat pes a l’executiu conforme avançava el mandat. Professionalment, l’actriu de teatre i televisió, tot i que també ha fet incursions al cinema.

Noel Duque (TxT)

Educador, és un dels fundadors de Tot per Terrassa i ha estat tinent d’alcalde de Drets Socials al darrer executiu municipal. Duque és una de les persones de confiança de Jordi Ballart i l’home que ha gestionat la política social de la ciutat des del 2015. El sisè regidor de Tot per Terrassa va abandonar amb Jordi Ballart el govern de Terrassa, del que era membre amb el PSC, la tardor del 2017.

Lluïsa Melgares (TxT)

Lluïsa Melgares és advocada de professió i una de les candidates de Tot per Terrassa amb més experiència municipal. Com Jordi Ballart i Noel Duque, forma part del nucli fundador del projecte municipalista. Melgares ha estat tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i el darrer mandat ha liderat alguns dels projectes més compromesos, com l’ampliació de l’illa de vianants.

Xavier Cardona (TxT)

S’estrena com a regidor. Xavier Cardona ha estat cap de gabinet d’alcaldia durant el darrer mandat i ara formarà part del consistori. Vinculat a entitats socials de la ciutat, Cardona té formació en administració i direcció d’empreses. Va militar al PSC i va formar part de l’estructura del partit, abans d’acompanyar a Jordi Ballart i el seu equip en la creació de Tot per Terrassa.

Patricia Reche (TxT)

Patricia Reche és educadora social de professió i s’ha incorporat al govern de la ciutat a mitjan mandat, coincidint amb la baixa de l’executiu de Xavier Fernández Rivero. Ha estat la regidora de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, a banda de presidenta del Consell Municipal del districte 5. Reche repeteix en el nou equip de govern com a regidora número 9.

Montse Alba (TxT)

Montse Alba és una de les novetats del govern de la ciutat i de la candidatura de Tot per Terrassa. És membre de la junta de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa i s’estrena en política. Ocuparà el seient número 10 de la formació municipalista al ple municipal, on portarà la veu de les entitats folklòriques de la ciutat. Ballart ha comptat amb ella a la llista i formarà part del nou govern.

Laura Rivas (TxT)

És una de les noves regidores amb un currículum més nodrit. Laura Rivas és llicenciada en administració i direcció d’empreses i professora de secundària en actiu en matèries com matemàtiques i economia. Ribas és la regidora que confirma l’avenç electoral de Tot per Terrassa (tenia 10 regidors i en tindrà 11), i completa el nou equip de la formació al govern de la ciutat.

Eva Candela (PSC)

Eva Candela, regidora a l’Ajuntament de Terrassa des del 2017 i diputada al Parlament de Catalunya, és arquitecte tècnic i postgrau en habilitats directives. Com va recordar fa uns dies en un acte electoral, ha treballat des del 1988 a l’administració local, a les localitats de Terrassa i a Rubí, en les àrees d’urbanisme i habitatge. Candela aspirava a ser la primera alcaldessa de la història de Terrassa.

Adrián Sánchez (PSC)

Natural del barri de Sant Llorenç, Adrián Sánchez, un dels joves valors de l’agrupació local del PSC, ja va ser regidor entre el 2017 i el 2020. Assessor polític en el gabinet de presidència del Govern d’Espanya, és graduat en Tecnologies Aeroespacials i màster en Enginyeria Aueronàutica per la UPC a Terrassa. També ha cursat estudis d’Administració i Direcció d’Empreses.

Carlota Menéndez (PSC)

El PSC Terrassa va confiar el número 3 a la candidatura de Candela a Carlota Menéndez, doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials. Aquesta professora especialitzada en finances empresarials fa més de trenta anys que imparteix classes a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha viscut en diversos barris de Terrassa, des de Montserrat al Pla del Bon Aire, passant per Sant Pere o Can Roca.

Marc Armengol (PSC)

Marc Armengol, quart en la llista del PSC, és arquitecte. Ha treballat en diversos municipis de Catalunya i actualment ho fa en el servei de Projectes i Obres de l’Ajuntament de Rubí. Regidor a Terrassa des del 2015, va començar la seva trajectòria política l’any 1999 a Matadepera amb la plataforma de suport a Pasqual Maragall, Ciutadans pel Canvi. Va ser tinent d’alcalde de Territori.

Montse Jiménez (PSC)

Afiliada a la UGT des de la seva adolescència, ha estat regidora i tinent d’alcalde durant 16 anys a la població de Badia del Vallès. Montse Jiménez, número cinc a la llista de Candela, és diplomada en Relacions Laborals a la Universitat de Barcelona. Té un màster en Programació Neurolingüística i el seu partit la defineix com a “feminista i ferma defensora de la igualtat com a base de la justícia social”.

Javier García (PSC)

Format a la JSC, de la qual va ser primer secretari, Javier García repeteix com a membre de la corporació després d’un breu parèntesi fora del consistori després de la seva dimissió, l’any passat. Secretari d’organització del PSC Terrassa des del 2017 i regidor entre aquest mateix any i el 2022, Javier García és graduat en Dret per la UAB i assessor del grup socialista a la Diputació de Barcelona.

Josefina Merino (PSC)

Josefina Merino estava ubicada en lloc fronterer a la llista del PSC si es tenia en compte el resultat de fa quatre anys. Número 7 en la candidatura de Candela, ha estat de les més actives en la campanya. És comptable, va tenir una empresa i havia presidit el Centro Andaluz de Nueva Carteya. Dies enrere, al Mercadal Martí l’Humà, va comentar que sentia “bones vibracions” de cara a la jornada electoral.

Alicia Tomás (Vox)

Alicia Tomás Martínez , estilista de 39 anys, és el cap visible d’un partit, Vox, que irromp amb força a l’Ajuntament. La candidata a l’alcaldia mantenia un optimisme elevat fa pocs dies. Estava segura d’obtenir representació, i amb més d’un regidor. Alicia Tomás resideix a Terrassa des de fa vuit anys. Va ser cofundadora i portaveu de l’associació Terrassa por la Unidad i és portaveu de l’Asociación de Mujeres por la Igualdad.

Daniel Pinto (Vox)

Aquest comerciant és natural de Valladolid i està establert a la ciutat de Terrassa des de fa 21 anys. Daniel Pinto Bausela exerceix de vicecoordinador de Vox Terrassa. Aquest autònom ha estat activista i fundador de diverses associacions de caràcter polític i de defensa dels interessos dels petits empresaris i els comerciants, tant a nivel autonòmic com local.

Mireya Navarro (Vox)

Nascuda a la ciutat de Barcelona fa 50 anys. Mireya Navarro Andreu era la número 3 de la llista de Vox a Terrassa. Va cursar estudis d’administració i comptabilitat i posteriorment Disseny i Arquitectura d’Interiors. Té una trajectòria professional de 25 anys en el món del disseny. Mireya Navarro col·labora des de fa una dècada amb diverses associacions polítiques i milita a Vox des de l’any 2018.

Ona Martínez (ERC)

Martínez es presentava per primer cop com a cap de llista d’ERC, substituint Isaac Albert. Nascuda el 1992, va estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF, però la seva inquietud i passió per la política va fer que després cursés un màster en Comunicació Política i Institucional. Abans, però, va treballar en el món de l’audiovisual. Aquests últims mesos ha estat primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament.

Pep Forn (ERC)

Llicenciat en Geografia i amb un postgrau en Direcció i Gestió de Serveis. En l’últim mandat ha estat regidor d’Economia social, Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals, però anteriorment, la seva trajectòria havia girat entorn a l’economia com a director de qualitat, innovació i atenció al client de Caixa Terrassa. Molt vinculat al teixit associatiu, va presidir la colla castellera Minyons de Terrassa.

Meritxell Lluís (Junts)

Meritxell Lluís repetirà quatre anys més com a principal rostre de Junts per Terrassa. És la portaveu de Junts per Terrassa des de l’any 2015. Lluís es va diplomar en Gestió i Administració Pública i es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració. Té diverses diplomatures, postgraus i màsters, com el de Govern Local. Entre d’altres, és membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Montserrat Caupena (Junts)

Montserrat Caupena és professora de secundària de català i castellà. Treballa en una escola concertada de Terrassa. És llicenciada en filologia romànica i també en l’especialitat de logopèdia. Continua com a regidora. Hi va accedir fa més d’un any, el juliol del 2022. Nascuda l’any 1975 a Tordera, és la portaveu suplent del grup municipal de Junts per Terrassa. Ferma defensora del bon ús de la llengua.

Marta Giménez (PP)

Marta Giménez (Terrassa, 1993) serà la portaveu del PP al ple. Treballadora d’una entitat bancària, pren el relleu del seu company i amic Álex Ulloa (qui va ser regidor part de l’anterior legislatura 2015-2019). Giménez està “moderadament satisfeta” dels resultats electorals d’aquest 28-M, en els que assoleix uns resultats dins la franja alta de les enquestes.

M. Carmen Vaya (PP)

L’actual secretària general del PP a Terrassa serà la segona veu dels populars al ple. D’origen andalús (va néixer a Huelva l’any 1961), Vaya va arribar al Vallès Occidental de petita. Ha estat tant empresària com autònoma, anys laborals en els quals ha esdevingut coneixedora del món del comerç i l’administració. Fa cinc anys que és militant del PP de Terrassa, tot i que és votant “de tota la vida”.

Qui és qui al nou ple municipal de Terrassa?
To Top