Terrassa

Les 9 principals demandes dels ciutadans de Terrassa

El Diari de Terrassa ha preguntat els terrassencs quines són les seves inquietuds i prioritats per al proper mandat. El manteniment de carrers i places, la neteja i la seguretat són les principals preocupacions dels ciutadans

Diari de Terrassa ha preguntat quines són les principals preocupacions dels ciutadans i les seves demandes i inquietuds de cara al mandat vinent. Els 27 regidors del nou Ajuntament de Terrassa n’hauran de prendre bona nota.

Enquesta DT. Resumim les principals demandes que els terrassencs plantegen al pròxim govern municipal

MANTENIMENT DELS CARRERS. La part més epidèrmica de la ciutat són els seus carrers, places i avingudes. Millorar-ne l’estat és la principal preocupació dels enquestats.

NETEJA VIÀRIA. La neteja és un tema recurrent, que ningú no nega. És Terrassa una ciutat bruta? Molts ciutadans ho tenen clar. Què cal fer amb Eco-Equip, l’empresa que s’ocupa de la neteja a la ciutat?

SEGURETAT AL MEU BARRI. La seguretat és el tercer motiu de preocupació dels terrassencs. S’ha augmentat el nombre de policies municipals, però el debat va més enllà. Parlem de percepcions.

CONTROL DELS PATINETS. La proliferació de VMP ha esdevingut un problema. La seva convivència amb els vianants no és fàcil. Se’n demana un control per evitar incivisme.

HABITATGE ASSEQUIBLE. L’accés a l’habitatge, especialment per als joves, encara apareix entre les principals demandes. Els preus pugen i la manca d’habitatges, especialment socials, és evident.

MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC. Com sempre, la mobilitat preocupa. Les dificultats per arribar en cotxe a molts llocs del centre posa més en qüestió el servei.

ABAIXAR LA PRESSIÓ FISCAL. Per a molts, reduir la pressió impositiva és bàsic. En parlen alguns programes electorals. Altres consideren que no es poden tenir millors serveis amb menys diners.

MÉS EQUIPAMENTS. Millorar la xarxa de biblioteques públiques i adequar els recintes esportius, com pavellons i piscines, és una altra de les demandes. Hi haurà finalment Palau d’Esports?

TRANSFORMACIÓ DE LES RIERES. És un dels grans reptes del mandat i una oportunitat per vertebrar i recosir la ciutat.

Espai públic, neteja i seguretat, principals reptes del nou consistori

158.689 terrassencs estan cridats demà a les urnes per decidir els 27 conciutadans que els representaran durant els propers quatre anys. Els diferents grups polítics han anat desgranant durant les dues darreres setmanes els seus eixos programàtics, que coincideixen força amb les demandes dels terrassencs. El Diari de Terrassa ha demanat als ciutadans que escullir fins a tres opcions d’entre les quals es consideren prioritàries. Un total de 234 ciutadans van respondre el qüestionari i van afegir-hi fins i tot les seves demandes de manera personalitzada.
Apel·len sovint els partits polítics al mantra d’“els problemes reals dels ciutadans” o “els temes que de realitat preocupen els ciutadans”. Intentar detectar precisament això és el que ha fet Diari de Terrassa. Els interessos dels partits estan realment allunyats de les necessitats, queixes, demandes o inquietuds dels ciutadans?

En el “top 3” de la llista no hi trobem sorpreses. Sí que sembla estrany que una problemàtica com la de l’atur aparegui en el darrer lloc de la llista. Potser perquè l’Ajuntament no té competències en aquesta matèria, diran alguns.

Principals reivindicacions

Millorar el manteniment i l’accessibilitat als carrers de la ciutat (51,3%), la neteja de la via pública (50%) i la seguretat a la ciutat (49,1%) són les tres principals preocupacions dels terrassencs. En un segon nivell se situen aspectes com la mobilitat als principals eixos comercials, com la provocada pels patinets elèctrics (40%), els problemes d’habitatge (31,3%) i el transport públic (27,8%).

En setena posició apareix el sempre controvertit tema d’abaixar la pressió fiscal (24,8%), seguida de la necessitat de crear nous equipaments públics, com biblioteques o pavellons esportius (21,7%).

Sorprèn que dos dels temes que han marcat la campanya electoral de la majoria de les formacions polítiques, com la transformació de les rieres (21,3%) i la creació de llocs de treball (12,6%), tanquin aquesta llista d’inquietuds ciutadanes.

En l’àmbit de la neteja, es demana una “neteja intensiva de tags i grafits no artístics”. “Els carrers i les voreres fan pena”, assenyala un altre terrassenc. També es demana resoldre el problema dels excrements dels gossos: “ells no en tenen la culpa, però els seus amos sí”.

L’eliminació de la zona tarifària 3 és una altra de les prioritats per als ciutadans. En aquest àmbit, hi ha qui demana negociar amb la Generalitat “un tren llançadora de Terrassa a Barcelona cada sis trens. Hi ha moltes parades i en algunes pràcticament no hi puja o baixa ningú”, argumenten.

Pel que fa a la mobilitat, hi ha qui demana “reobrir el trànsit de la rambla d’Ègara, almenys en hores punta”. Es demana també la retirada de zones blaves a l’àrea propera a la Rambla. Es reclama també “reasfaltar les rondes”.

Se sol·licita també la construcció d’un “barri residencial de cases entre Poble Nou i Can Roca per tal de controlar la densitat demogràfica i els nivells de contaminació”.

Pel que fa a les zones de lleure, com la Rasa, es requereix un major control per disminuir “les molèsties que s’ocasionen als veïns” i cal també lluitar contra l’incivisme i evitar delictes.

PARLEN ELS ELECTORS

Neus Jiménez


“Li haurien de donar una volta al tema de la circulació”

Sara Tirane

“Els estrangers sense papers necessiten treballar”

Alba Rodríguez

“Només cal seguir amb aquest projecte de ciutat”

Irene Pujol

“S’hauria de tenir més cura de la neteja dels carrers”

To Top