Terrassa

“Els altres”: aquests sis partits també es presenten a Terrassa

Els candidats d’ARA Terrassa, Valents, PCTC, Vox, Família i Vida i PACMA també volen ser alcaldes

Alguns candidats dels partits "menors" no descarten sorpreses diumenge 28 de maig

És cert que el desenvolupament de les xarxes socials iguala una mica les possibilitats d’acostament al públic, però la presència als carrers continua sent rellevant en una campanya electoral. I ells, “els altres”, parteixen amb un cert desavantatge en no comptar amb representació municipal o no haver-la tingut mai. Aquests són els candidats de les sis llistes més allunyades dels focus mediàtics que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig a Terrassa: Vox, PACMA, Valents, ARA Terrassa, PCTC i el partit Família i Vida.

Joan Barrios, ARA Terrassa

ARA Pacte Local és un acord municipalista entre el PDeCAT i Ara Catalunya. La proposta es dirigeix “a tota aquella gent que està orfe de partit, amb projectes territorials locals”. A Terrassa, Joan Barrios és el cap de llista d’una candidatura que destaca el seu lema, “Des del municipi construïm Catalunya”, sempre que pot. Els seus impulsors creuen que la Generalitat “està amb deute amb els municipis i les seves diverses realitats del territori català”. Per a Joan Barrios, cal una aposta decidida “per la política útil” per als ciutadans.

Renata Cáceres, Valents

La cap de llista de Valents, Renata Cáceres, proposa incrementar el número de policies al carrer. Acabar amb les ocupacions d’habitatges és un dels punts bàsics d’un programa que destaca també la necessitat “de generar oportunitats laborals a través de l’atracció de la inversió”, donant suport “al petit comerç,les pimes i els autònoms”. Segons Cáceres, cal baixar impostos, acabar amb tràmits que dificulten la creació de negocis i millorar la neteja: “Terrassa té un gran problema de mobilitat i moltes diferències entre barris. Cal una visió de conjunt”.

Marina Puente, PCTC

“El poder té els seus partits, tu tens el PCTC”. Aquest és el lema del Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), que només presenta tres candidatures municipals a Catalunya: a Barcelona, a Tarragona i a Terrassa. Marina Puente, la cap de llista, subratlla que el PCTC “ve a posar sobre la taula el debat que uns altres no posen: que el sistema capitalista és incompatible amb una vida digna”. Això és l’essencial: “La resta de partits participa del joc de la política institucional. Alguns, perquè viuen d’això. Per a nosaltres, les eleccions municipals són un altaveu per als interessos de la classe treballadora”.

Alicia Tomás, Vox

“Incidim en la seguretat ciutadana. Augmentarem la plantilla de la Policia Municipal i els seus recursos materials. I lluitarem contra les ocupacions, acabant amb les polítiques que les venen com a drets i solucions residencials, quan són un delicte”. Alicia Tomás, cap de llista de Vox, deixa clar que el seu partit no clama contra la immigració, “sinó contra la immigració il·legal” i contra “la propagació de la islamització”. Vol tancar l’aixeta de les subvencions “que provoquen un efecte crida”, fomentar el comerç local i apostar per la neteja de la via pública.

Jordi Castelló, Família i Vida

Si fa anys, quan el partit Família i Vida va començar a caminar a Terrassa, la seva intenció era, sobretot, impregnar del seu ideari provida a la societat, la formació vol fer un pas més, aconseguir representació “i tenir capacitat d’influència” des de les institucions: “Si no fos així, no caldria presentar-se a les eleccions. Som un partit transversal, ni de dretes ni d’esquerres, i el nostre objectiu és que totes les decisions polítiques estiguin marcades pel respecte a la vida, la família i la dignitat de l’ésser humà”, deixa clar Jordi Castelló, candidat a l’alcaldia.

David Martínez, PACMA

“Sembla que només es pensi en cotxes, neteja i seguretat. Alguns, fins i tot, monotemàticament”. David Martínez és el candidat del PACMA, formació que ha focalitzat la seva campanya “en els drets de tots els éssers vius i el medi ambient”, com pertoca al seu ideari. Sense oblidar, recalca, “la justícia social”. El partit animalista dona suport a la demanda del 30% d’habitatge social a les noves construccions i reclama que el CAAD “sigui gestionat per mans expertes en benestar animal”. David Martínez està convençut “de poder donar la sorpresa”.

“Els altres”: aquests sis partits també es presenten a Terrassa
To Top