Comarca

Ester Gutés: “Per a mi la dansa és una manera d’entendre la vida”

Parlem amb la responsable del centre entreactes i professora, Ester Gutés, sobre la dansa i els propòsits de l’escola

Mostra del centre de dansa entreactes de Matadepera

Entreactes és l’escola de dansa del poble de Matadepera. Es va crear l’any 2006 oferint classes a diferents espais del municipi per a alumnes de totes les edats. Amb l’objectiu de fer arribar la dansa a tothom i d’ensenyar a treballar el cos i la ment de manera saludable, Ester Gutés obra l’any 2010 entreactes, l’escola de dansa ubicada al carrer Sant Joan de Matadepera. El centre celebrarà la seva mostra de dansa anual a LaFact Cultural de Terrassa dissabte 3 de juny a les 19 hores de la tarda.

Parlem amb Ester Gutés, responsable del centre i professora, sobre la dansa i els propòsits de l’escola.

Quan es crea entreactes? Amb el nom de Centre de dansa entreactes, l’octubre del 2010. Ja havíem iniciat l’any 2006 com a escola, a diferents espais de Matadepera.

Per què decideixes obrir una escola de dansa al poble? El motiu principal va ser la meva filla, quan va arribar el moment d’apuntar-la a dansa, no sabia on portar-la. Vaig decidir que després de tants anys aprenent i donant classes de dansa (a diferents llocs fora del poble), havia arribat el moment d’oferir-ho jo. Un espai per gaudir de la dansa i el moviment, sense haver de marxar de Matadepera. Fer el tipus d’escola que a mi m’hagués agradat trobar.

D’on ve la teva estima per la dansa? Tota la vida, sempre vaig gaudir dels moments que em brindava la dansa. Mentre anava construint la meva vida professional, la dansa m’acompanyava, fins que vaig apostar per obrir el Centre entreactes (ea).

Què és per a tu la dansa, i què ha significat al llarg de la teva trajectòria? Una manera d’entendre la vida, una forma molt sincera de treballar el cos i la ment.

Quants alumnes hi ha a l’escola? És difícil atraure a nois per fer dansa? Actualment, més que la quantitat valorem més el tipus d’alumne que ens ve a ballar amb molta motivació i de totes les edats. Tenim alumnat molt ben avingut i amb uns vincles autèntics. Pel que fa als nois, alguns van venint, i els rebem com a totes les alumnes, amb moltes ganes de què puguin aprendre i gaudir ballant. Però si un nen vol ballar, tot i les dificultats que tenim de l’entorn, segur que acabarà ballant.

Quins tipus de ball practiqueu? Iniciació a la dansa i psicomotricitat, clàssic, jazz, contemporani, comercial. Oferim diferents classes i tallers: claqué, Pilates, ioga, acroioga… Per a totes les edats i nivells.

Quins són els propòsits de l’escola? Apropar la dansa a tothom. Aconseguir estimar i entendre la dansa, per ampliar els coneixements corporals i arribar a la seva màxima expressió. Cadascú amb les seves possibilitats, saber que tot el que ens aporta és bo i saludable.

Què és el millor de fer classes de dansa a entreactes? Els vincles que tenim, som una petita-gran família. La proximitat amb els nostres alumnes. Gaudim tots tant a les classes, com a les mostres. La possibilitat que puguin conèixer els diferents estils de dansa i la seva tècnica, poder millorar any rere any.

To Top