Festa Major

Color i bestiari en el cartell de la Festa Major de Terrassa

La imatge combina colors i bestiari local

Conjunt de la doble versió del cartell

Ja tenim cartell de la Festa Major 2023 de Terrassa. És, en doble versió, un compendi de color, diversitat i bestiari i és obra d’Anaïs Reche Martínez, alumna de segon curs de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa.

“Els colors que omplen la ciutat durant la celebració de la Festa Major i la diversitat de persones i esdeveniments que la protagonitzen són dos dels principals elements que han inspirat la imatge del cartell de la Festa Major de Terrassa 2023”, destaca el consistori. I afegeix: “L’autora també ha introduït al cartell alguns elements del bestiari festiu de la ciutat, dotant-los d’una imatge més moderna i contemporània: el Drac de Terrassa, com a representació de l’inici de la Festa Major, i la Hipodragona, simbolitzant d’una banda el parc de Vallparadís com el cor que travessa la ciutat i la imatge dels hipopòtams com a elements clarament identificats amb el parc i amb la ciutat i al mateix temps com a imatge de Terrassa com a ciutat feminista”.

Una de les versions del cartell

Per acompanyar aquestes dues icones de l’imaginari festiu, “s’ha creat una tipografia pròpia, seguint una gamma cromàtica cridanera i festiva per acompanyar el cartell en un disseny d’estil Bauhaus i amb formes geomètriques bàsiques que proporciona simetria al conjunt, dotant-lo d’harmonia i equilibri”.

Diversió, alegria, diversitat

Segons l’autora, el cartell “vol representar diversió, alegria, celebració, diversitat i feminisme. Uns elements que sempre han acompanyat la Festa Major de Terrassa».

Un any més, el cartell de la Festa Major de Terrassa s’ha elaborat a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, a qui s’encarrega la imatge de la Festa Major des de l’any 2003. Enguany, la il·lustradora i dissenyadora Júlia Solans ha estat l’encarregada de dirigir el “workshop” per a la creació de la imatge. Solans ha assessorat els alumnes participants al projecte.

I la segona

Tot l’alumnat de segon curs del cicle formatiu de Grau Superior d’Arts Plàstiques i Disseny de Gràfica Publicitària de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa ha participat en aquest projecte creatiu aportant 30 idees que han inclòs tant la creació del cartell, com també les adaptacions i la memòria explicativa.

Color i bestiari en el cartell de la Festa Major de Terrassa
To Top