Terrassa

ERC Terrassa es compromet a crear 200 noves places d’I2

Els republicans es proposen també obrir noves escoles bressol a la ciutat

L'alcaldable d'ERC Terrassa, Ona Martínez, i el número 4 de la llista, Santi Martínez

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) crearà 200 noves places d’Infantil 2 (I2) a Terrassa, amb especial èmfasi en el Centre, en els pròxims quatre anys. Així ho ha assegurat aquest dilluns l’alcaldable republicana, Ona Martínez, que també es proposa crear dues noves escoles bressol, ja sigui de zero, ampliant i canviant la ubicació d’alguna de les actuals o aprofitant les instal·lacions d’alguna escola de primària per ubicar-hi també un centre d’infantil.

Els republicans es congratulen d’haver deixat de ser la “capital de la segregació escolar“, sent la ciutat que “més ha millorat la distribució equilibrada de l’alumnat entre els municipis de més població de Catalunya”, quelcom que, segons Santi Martínez, número 4 de la candidatura, ha estat possible gràcies a mesures com el pacte de ciutat per establir la ràtio 20 a les escoles, la detecció de l’alumnat amb dificultats educatives o el foment de projectes educatius de centre.

“Ara no hem de parar. Hem d’anar encarar més enllà, amb més ambició perquè Terrassa no només deixi de ser la capital de la segregació escolar, que ja ho hem aconseguit, sinó que sigui la capital de l’èxit i l’equitat educativa”, ha exposat Ona Martínez, que ha detallat els principals compromisos de la seva formació per als pròxims quatre anys.

ERC es proposa potenciar els ensenyaments artístics de l’Escola Municipal de Música i l’Escola Municipal d’Art i Disseny i la relació d’aquests centres amb els d’educació primària; acabar les instal·lacions de l’institut-escola Sala i Badrinas i començar els tràmits per a la construcció de noves escoles als nous sectors de Can Colomer i Palau Nord; i desplegar centres integrats de Formació Professional (FP) a Terrassa, començant pel de l’audiovisual però amb la idea que també n’hi pugui haver un per al tèxtil, un altre de metal·lúrgica i un més d’hostaleria. “Hem de vincular l’educació i la formació a aquelles especialitzacions de ciutat, allà on som forts com a ciutat”, ha indicat la cap de llista.

Respecte d’aquesta última proposta d’un centres integrat d’FP centrat en l’audiovisual, els republicans valoren les instal·lacions del Parc Audiovisual com a possible ubicació, però precisen que “no hi ha res tancat” i que caldria consensuar amb els departament de Cultura i Educació la millor ubicació. “La voluntat hi és. Si hi ha d’haver un centre integrat d’FP en aquesta línia, Terrassa és ara mateix la ciutat amb més potència”, ha assegurat la candidata a l’alcaldia d’ERC Terrassa.

ERC Terrassa es compromet a crear 200 noves places d’I2
To Top