Al capdamunt del carrer de Topete, la candidata de Junts per Terrassa a l’alcaldia de Terrassa, Meritxell Lluís, ha desgranat aquest divendres les principals mesures per tal de reordenar “el caos circulatori en el qual s’ha convertit la ciutat de Terrassa”. Assenyala Lluís que a Terrassa, la mobilitat ha estat en els darrers anys una “improvisació constant”. Considera que la implementació de l’Illa de Vianants, “amb constants canvis”, ha acabat “ofegant el Centre i saturant carrers que fins ara no ho estaven”.
La formació s’ha compromès a establir “un diàleg permanent amb els veïns, els comerciants i tots els actors afectats”. Lluís ha destacat que, especialment en les hores punta, hi ha llocs de la ciutat que són “intransitables”. Considera que aquest “caos circulatori” és culpa de “la improvisació i els pegats constants de l’equip de govern”. I ha afegit: “No pot ser que s’ompli la ciutat de cartells grocs recomanant itineraris alternatius. Si als que som de Terrassa ja ens costa desxifrar-los, per als que venen de fora és impossible. A la rotonda del Doré, per exemple, n’hi ha un munt de contradictoris”.
Ha remarcat també Lluís l’estreta relació que hi ha entre la mobilitat i la dinamització comercial. “Per entrar al pàrquing de la plaça Vella s’ha de fer una autèntica gimcana. S’ha de seguir unes línies blaves pintades a terra que la majoria de gent ni sap que existeixen”, diu.
Entre moltes altres mesures, la formació independentista proposa “retornar els carrers als vianants”, “fer voreres accessibles per a tothom”, “sancionar els patinets i les bicicletes que incompleixin la normativa” i facilitar els desplaçaments pel Centre”. Es parla en aquest sentit d’omplir de sentit la teoria de “la ciutat dels 15 minuts“, segons la qual en només 15 minuts s’hauria de poder anar a qualsevol lloc del centre. En aquest sentit, aposten per la implementació d’uns microbusos per facilitar la mobilitat al Centre. “Si s’expulsen els cotxes, cal donar alguna alternativa, i la del microbús ens sembla la més coherent”.
Ha denunciat també Lluís que al vespre no es pot utilitzar el transport públic per assistir a espectacles. “Hi pots anar, però no pots tornar, ja que quan s’acaba l’espectacle, no hi ha transport públic. I tenim una ciutat molt gran. No tothom viu al Centre”.
Acabar la B-40
Pel que fa a la Ronda Nord (o Ronda del Vallès), s’ha recordat que a l’octubre han d’acabar les obres, però “acabarà en una rotonda a Can Roca”. I ha afegit: “No volem un Quart Cinturó, no volem cap autopista, sinó una ronda de circumval·lació, una via amable que relligui el trànsit amb l’avinguda del Vallès”. S’ha reiterat també la implantació d’una zona tarifària adequada a Ferrocarrils que no penalitzi els terrassencs. “S’ha de pagar pel trajecte que es fa, no pel lloc on es viu”, ha reblat.
Meritxell Lluís sosté que “sense parlar amb els veïns i els comerciants i tenir una bona eina de planificació, tot es converteix en una improvisació constant. Tot es queda en molts titulars i una suposada revolució verda que s’acaba convertint en una involució verda”.
Una altra de les propostes consisteix en la creació d’un “hub” logístic al Recinte Firal que permeti desbloquejar el Centre pel que fa a l’arribada de mercaderies. També proposen “fer servir el pàrquing del portal de Sant Roc” i fer que la seva connexió amb el de la Plaça Vella esdevingui una solució.