Terrassa

ERC vol un corredor verd a menys de 10 minuts a peu de cada habitatge

Els republicans defensen convertir diverses vies en zones de prioritat per a vianants

L'alcaldable d'ERC, Ona Martínez, i la número 7 (Cristina Rey) i el número 2 (Pep Forn) de la llista

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) es proposa que d’aquí a deu anys tot terrassenc tingui un corredor verd a menys de deu minuts de casa. Els republicans volen convertir diverses vies de la ciutat en carrers de prioritat per a vianants, amb més verd i més amables per a la pràctica d’activitat física i que, alhora, serveixin de refugis climàtics.

“D’aquí deu anys, qualsevol habitatge de Terrassa ha d’estar a menys de deu minuts a peu d’un corredor verd i sense trànsit que connecti amb l’Anella Verda i el parc de Vallparadís”, ha exposat aquest divendres la cap de llista, Ona Martínez, que considera que en el pròxim mandat hauria de quedar dissenyat aquest mapa de corredors, de forma consensuada amb els equips tècnics de l’Ajuntament, explorar l’arribada de finançament extern de la Generalitat i la Diputació i haver licitat les primeres actuacions.

L’alcaldable reconeix que en els pròxims quatre anys “no podem tenir feta aquesta transformació, però si iniciada”. A preguntes dels periodistes, no s’ha mullat sobre quins d’aquests corredors prioritzar, però ha apuntat la idea de començar pels barris on actualment hi ha menys zones verdes.

Alhora, els republicans volen renaturalitzar també els marges de la riera de les Arenes i allargar el Parc de Vallparadís.

Pep Forn, el número 2 de la llista

“Terrassa ha de créixer compactant la ciutat. La primera aposta que ja hem anat fent és ampliar l’àrea de vianants al centre, però també han d’aparèixer àrees d’aquest tipus als barris. Alhora, apostem pels corredors verds. Volem allargar el parc de Vallparadís al nord en forma d’Y amb dos camins verds que ens connectin amb l’Anella Verda i pel sud que no acabi a la carretera de Martorell sinó que vagi fins a les Fonts. A est i oest també hem d’implementar diversos corredors que ens permetin anar del centre a l’Anella Verda passant pels barris”, ha indicat Pep Forn, número 2 d’ERC Terrassa, que sosté que aquests corredors també servirien per interconnectar barris.

“Volem reivindicar aquests corredors verds com a grans equipaments de ciutat que tenen un impacte directe en el benestar emocional, en la salut de les persones, en la reducció de la contaminació i com a grans espais d’activitat física popular. Per això aquests corredors han de tenir una planificació, una inversió i un manteniment”, ha afegit, per la seva banda, Cristina Rey, número 7 de la candidatura.

To Top