Comarca

Preparats per un incendi forestal

A la xerrada es van promoure actituds i hàbits responsables per informar i sensibilitzar del risc d’incendis forestals

Xerrada sobre incendis forestals al Club Deportiu Terrassa / Miquel Badia (Ajuntament de Matadepera)

Aquest dimecres 17 de maig a la tarda, la seu del Club Deportiu Terrassa va acollir una xerrada per tal de donar tota una sèrie de consells sobre els incendis forestals. Va estar organitzada per Hockey Bombers de Matadepera ADF, amb el suport de l’Ajuntament de Matadepera. L’acte també va comptar amb la intervenció de l’enginyer forestal Jordi Vigué.

Actualment, ens trobem en un context d’emergència nacional a causa del dèficit hídric a Catalunya i la resta d’Espanya. Donada la proximitat amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, Matadepera es troba en un enclavament certament delicat i en molts casos, la col·laboració ciutadana és decisiva per combatre el foc i protegir el patrimoni natural.

Actituds i hàbits responsables

En aquesta xerrada es van promoure actituds i hàbits responsables per informar i sensibilitzar del risc d’incendis forestals i de la necessitat de prevenir-los. Algunes de les mesures esmentades van ser: mantenir les teulades netes, prioritzar al jardí la vegetació que es manté verda i els arbres amb fusta d’alta densita, només utilitzar barbacoes d’obra, amb tres parets i amb mata guspires. També es va remarcar la importància de no aparcar els cotxes als giradors ni als carrers estrets, perquè podrien obstaculitzar el pas dels vehicles de socors.

Entre les mesures de l’administració i ajuntaments explicades per prevenir els incendis, Jordi Vigué ha assegurat que “totes les urbanitzacions i nuclis urbans que estan a menys de 500 metres de massa forestal i totes les edificacions i masies urbanes han de tenir una franja de protecció de 25 metres d’amplada”. D’aquesta manera es redueix la força dels incendis i es dificulta que arribin als habitatges.

Actuació en situació d’emergència

Carles de Pablos, Sotsinspector de Bombers de la Generalitat de Catalunya, va recomanar el plantejament del pròxim estiu. A més a més, va indicar la importància de tenir el mínim combustible elevat i preparar l’entorn de la nostra casa. “Si hi ha algun avís d’un incendi proper a través de megafonia mòbil, caldrà tenir previst un confinament”, va assegurar de Pablos. Per a l’evacuació, les autoritats determinaran si el foc és prou lluny i el recorregut d’evacuació, segur.

To Top