Terrassa

Ona Martínez: “Un de cada tres habitatges ha de ser de protecció oficial”

ERC diu que impulsarà el 30% de reserva d’habitatge protegit a Terrassa, les comunitats energètiques i que en els nous contractes de l’Ajuntament l’energia sigui 100% de fonts renovables

“D’aquí a deu anys, un de cada tres habitatges que s’hagi construït a la ciutat ha de ser de protecció oficial i el parc d’habitatges públics de lloguer a Terrassa ha d’haver passar del miler d’habitatges que tenim ara a estar al voltant dels 5.000 entre Generalitat i Ajuntament”. Així s’ha manifestat aquest dimecres la número 1 d’ERC Terrassa, Ona Martínez, que ha destacat el conveni entre l’Ajuntament i l’Incasòl per construir 206 pisos de lloguer assequible a Torre-Sana. En roda de premsa, els republicans han presentat les seves propostes en matèria d’habitatge i energia.

Sílvia Grau, número 9 a la llista, ha explicat que el partit ha signat el document impulsat pel Sindicat de Llogateres i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Terrassa, comprometent-se a aplicar el 30% de reserva d’habitatge protegit a Terrassa. “El dret d’accés a l’habitatge és una peça clau de l’estat del benestar. Tan important per a les persones com ho puguin ser la sanitat, l’educació, les pensions o la dependència”, ha assegurat la també directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

En la mateixa línia, el representant de Jovent Republicà i número 6 de la llista, Àlex Aranda, ha remarcat l’especial vulnerabilitat que pateixen els menors de 35 anys en matèria d’habitatge. “A dia d’avui l’accés a l’habitatge és dificilíssim. La situació afecta especialment als joves: Terrassa té un 1,25% de pisos de lloguer social assequible, mentre que hauria de ser el 15%” , ha sostingut.

ERC considera que el dret a l’habitatge va acompanyat també de la “gran preocupació” de les famílies i les empreses per l’elevat cost de l’energia. Així, Ona Martínez defensa que en els pròxims quatre anys “hem d’haver desplegat les primeres comunitats energètiques, tots els nous contractes de l’Ajuntament han de garantir que l’energia sigui 100% de fonts renovables i haurem triplicat els sostres solars municipals”.

“Terrassa ha de ser la gran ciutat referent en transició energètica”, ha exposat Santi Martínez, numero 4 de la llista i un dels impulsors del cooperativisme energètic a Terrassa, que ha explicat que “les comunitats energètiques les formen famílies que connecten el seu habitatge a les instal·lacions fotovoltaiques d’edificis municipals o altres equipaments i es beneficien de reduccions del cost de la factura llum”. El candidat ha assegurat que les començaran a desplegar els propers mesos.

To Top