Esports

Comencen les obres per cobrir la pista de Can Jofresa

Les obres tindran una durada de nou mesos

La pista a cobrir està situada al costat del pavelló / Alberto Tallón

Aquesta setmana s’han reiniciat els treballs de construcció de la pista exterior de Can Jofresa, anexa al pavelló d’aquesta zona esportiva. Els treballs estaven aturats des de finals de 2021, després de la renúncia al projecte de l’empresa a la qual s’havien adjudicat les obres. Els treballs tindran un termini d’execució de nou mesos. La renúncia es va produir a causa del sobrecost del pressupost, derivat de l’augment del preu dels materials i d’una modificació sobre el projecte inicial. A principis de 2024, l’equipament ja estaria a disposició de les entitats esportives que fan la seva activitat a Can Jofresa, fonamentalment l’Handbol Terrassa, la JE Terrassa i el Consell Esportiu.

L’inici de les obres de cobriment de la pista exterior situada al costat del pavelló de Can Jofresa va ser al mes d’octubre de 2021. Però poc després el projecte es va aturar ja que l’empresa encarregada, Construcciones Peña Mateos, va demanar una revisió del pressupost per l’augment dels preus dels materials i per les modificacions que s’havien de fer sobre el projecte inicial derivades de temes de sanejament i d’actuació en els col·lectors existents. Aquest fet provocava una pujada del preu inicial, que era d’1,5 milions d’euros. L’Ajuntament va presentar una proposta de revisió que contemplava un augment de la dotació econòmica de 350.000 euros que no va ser acceptat per l’empresa, que finalment va renunciar a l’obra. Això va fer que s’iniciés, de nou, tot el procés de licitació que ara ha culminat. El pressupost modificat és de gairebé 2,3 milions d’euros.

El projecte de construcció del nou pavelló contempla el cobriment de la pista exterior que era utilitzada per diferents clubs de la ciutat, millorant de forma notable les condicions d’un equipament que fins ara no era utilitzable en cas de pluja ni reunia unes bones condicions per a la pràctica esportiva. A més, comptarà amb una graderia amb capacitat pe a 220 espectadors i reserva espai per a la construcció de vestidors en una segona fase. L’espai dona cabuda a dues pistes transversals. Amb aquesta nova pista, canviarà també la façana de la instal·lació esportiva.

La paralització de les obres durant un any i mig ha incidit en l’activitat esportiva de les entitats afectades, que van buscar nous escenaris per als seus equips amb la pèrdua de la pista exterior de Can Jofresa.

To Top