Terrassa

ERC vol crear un Consell Econòmic i Social de Terrassa

Els republicans també aposten per un nou hub d’innovació social al Vapor Cortès

L'alcaldable d'ERC, Ona Martínez, parla amb els candidats Cristina Rey i Pep Forn / Alberto Tallón

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol crear un Consell Econòmic i Social de Terrassa com a ens que aglutini els diferents espais de concertació social. És una de les principals propostes que fan els republicans en l’àmbit de l’economia.

“En deu anys el sector industrial de Terrassa ha de representar prop del 25% de l’ocupació. Volem fer de Terrassa una ciutat capital industrial i tecnològica, promovent projectes tractors i liderant la recerca tecnològica i ho volem fer des de la governança compartida”, ha exposat aquest dimarts l’alcaldable de la formació, Ona Martínez, que ha fet referència a la pèrdua de pes de la indústria en l’economia terrassenca els últims anys. La número 1 d’ERC a la ciutat confia que el desplegament del Pla Director de Polígons, el Pla de la Innovació de Terrassa i el Pla Director Terrassa Ciutat Digital ajudin a revertir aquesta situació. A més, proposa aterrar el Pacte Nacional per a la Indústria amb un nou pacte per a la reindustrialització de Terrassa.

Un hub d’innovació social al Vapor Cortès

D’altra banda, els republicans també defensen crear un nou viver per a “start-ups” i ubicar un nou hub d’innovació social al Vapor Cortès, compartint espai, en un futur, amb les dependències de Serveis Socials i a tocar del nou Vapor de Prodis, una proposta que el número 2 de la candidatura, Pep Forn, ha explicat que consistiria en “un espai estable amb dispositius per identificar estudiar, cocrear i fer proptipis per donar solució a reptes assistencials que té Terrassa” i que ja s’ha estat treballant des de l’Ajuntament i s’ha presentat als fons Next Generation.

“Si rebem subvenció ho podrem agrupar tot en un sol espai. Si no, seguirem treballant en aquest hub encara que sigui dispers en l’espai”, ha assegurat Forn. “Si arriben fons europeus serà tot molt més ràpid, però el projecte ha de ser una de les prioritats dels pròxims quatre anys fins i tot si no arriben fons”, ha afegit, per la seva banda, Martínez.

Forn ha comentat també que estan estudiant la constitució d’uns fons local de capital risc de titularitat publicoprivada adreçat al finançament d’empreses innovadores i “start-ups”.

Alhora, Esquerra defensa seguir impulsant dos sectors detectats com a estratègics a la ciutat com són, d’una banda, el de la salut i les tecnologies aplicades a la salut, i d’altra banda, l’audiovisual. “Hem treballat i seguirem treballant per incrementar el Parc Audiovisual, crear nous platós i dotar-los de la última tecnologia. També estem treballant amb el departament d’Educació per tenir un centre integrat d’FP a la nostra ciutat relacionat amb els oficis de l’audiovisual”, ha destacat Forn, que ha indicat que el seu partit vol seguir promovent també l’economia social i solidària i que impulsarà el Segell Terrassa Responsable per a productes de proximitat i sostenibles.

To Top