Terrassa

El Capgròs de l’Any 2023 a Terrassa ja té candidats

Capdidats 2023

La festa de defensa de candidatures se celebrarà el 3 de juny a la plaça Vella

Els set capdidats de 2023

Ildefons Argemí, Berta Abellán, Juanjo León, Laura Bellostas, Jordi Dueso, Esther Lázaro i Núria Salán. Aquests són els noms de les set persones que opten a ser el Capgrós de l’Any d’aquest 2023, també coneguts com a capdidats.

Així ho ha donat a conèixer aquest divendres el Casinet de l’Espardenya, que juntament amb la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana i l’Associació Nans i Capgrossos de Terrassa, organitzaran la Festa dels Capdidats a Capgròs de l’Any 2023 el dissabte 3 de juny a la plaça Vella de Terrassa.

A partir de les 17.30 hores, les colles infantils dels grups de cultura popular que hi participin, es concentraran al Vapor Ventalló per anar en cercavila fins a la plaça Vella passant pel carrer Sant Pere, placeta de la Font Trobada i Gavatxons. Un cop arribin faran el seu ball de lluïment.

A les 18 hores els aspirants a Capgròs de l’Any hauran de defensar la seva Capdidatura davant de la societat terrassenca, que després tindrà el dret de votar-los presencialment en funció de les seves qualitats i els seus mèrits.

Com és habitual, el Casinet de l’Espardenya ha fet les seves particulars descripcions de cada capdidat:

1-Ildefons Argemí

Membre del Club Ferroviari de Terrassa. Apassionat dels trens a Terrassa, col·leccionista de tots els materials i objectes relacionats amb el tren de dalt i el tren de baix. Encarregat i membre fundador del Trenet de Vallparadís. Divulgador incansable de tot tipus de temes ferroviaris i sempre disposat a donar un cop de mà.

2- Berta Abellán

Pilot de trial. Actual subcampiona del món de TrialGP Femení. Des dels 4 anys que ha estat sobre una moto. Coneix tots els espais repartits per Catalunya per practicar el trial. És la tercera classificada al Women’s Trophy Barcelona. De moment té quatre subcampionats del món, un campionat d’Europa i cinc d’Espanya. Estem segurs que aviat aconseguirà el campionat del món.

3-Juanjo León

Xef Vegà. Es considera un activista dels fogons. Des dels 13 anys que cuina per l’alimentació lliure d’animals. Cofundador i actual president de l’Associació Vegana de Catalunya. Al 2020 va impulsar el primer Vegan Fest celebrat a Terrassa, convertint la cultura vegfriendly en un festival de referència arreu del territori.

4-Laura Bellostas

La cuinera de l’antic Cafè Teatre i de l’actual Teca Vins. Encarregada de servir menjar a la cultura popular de la ciutat i de més enllà. No us perdeu els seus canelons i la seva brandada de bacallà. A casa seva s’hi han conspirat i també organitzat les millors històries de Terrassa. Amb els secrets que guarden les parets de casa seva podria escriure un llibre o dos.

5-Jordi Dueso

Comunicador i activista per a la igualtat de drets i l’equitat d’oportunitats per a tothom. Membre de Prou Barreres, amb qui han creat uns protocols per garantir l’accessibilitat universal. Lluita pel que t’apassiona i amb la motivació aconseguiràs el teu repte” és seu el lema. Optimista de mena, és un apassionat del teatre. També l’hem pogut veure al programa d’entrevistes de Canal Terrassa tot anant “Sobre Rodes”.

6-Esther Lázaro

Investigadora, dramaturga, actriu i documentalista. Fundadora de Therkas Teatre. És l’autora de l’obra de teatre” Les traces del silenci” i directora i guionista del documental “Els nens de la riuada”. Ha fet una gran tasca en la recerca sobre les peticions per adoptar infants que van perdre els pares en el context de les riuades de Terrassa de 1962.

7-Núria Salán

Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (IEC). Química i professora de l’ESEIAAT-UPC. Fa més de 25 anys que treballa en un entorn en minoria pel què fa a les dones. És per això que es dedica a fer divulgació de la tecnologia entre el jovent i a la captació de vocacions femenines. Reivindica el paper de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat. Impulsora del Congrés Dones, Ciència i Tecnologia WSCITECH que fa anys que se celebra a Terrassa.

Escarni: El matrimoni Arquimedes i Galileu, sobretot pels que hi passeu en cotxe.

Tothom que ho vulgui podrà votar el seu capdidat preferit el mateix dia de la festa o bé enviant un correu a casinet.espardenya@gmail.com des d’aquest divendres i fins el proper dissabte 3 de juny a les 21 hores.

To Top