Cultura i Espectacles

Miki Núñez, cap de cartell de la Festa Major de 2023

El cantant terrassenc presentarà el seu nou disc “121” amb un concert la nit del diumenge, 2 de juliol. Ho farà tan sols dos dies després d’arrencar la seva nova gira al Sant Jordi Club. És la seva estrena a la Festa Major (sense restriccions per la Covid)

Núñez, al concert amb restriccions de FM de 2021, a l'Estadi Olímpic / LLUÍS CLOTET

La programació musical de la Festa Major d’enguany va prenent forma: Miki Núñez serà un dels caps de cartell.

El músic és el primer gran nom que es coneix per actuar durant les festes que tindran lloc del 30 de juny al 5 de juliol.

Miki Núñez (Terrassa, 1996) no ha estat massa prolífic en actuacions a la Festa Major local. De fet, aquesta serà la seva estrena en uns condicions normals a Terrassa. I és que l’únic cop que ha actuat, l’any 2021, ho va fer en mig de les restriccions d’aforaments per la covid-19. Va ser llavors quan l’Ajuntament va apostar per habilitar els concerts musicals juvenils del “Jove” a l’Estadi Olímpic, si bé amb estrictes mesures de seguretat (com ara l’obligació que els assistents quedessin asseguts a la cadira durant el concert). Era l’estiu dels “espais perimetrats” i la “cita prèvia” (entès com l’obligatorietat de reservar les entrades prèviament en línia).

És per això que el concert d’aquest 2023 es podria considerar el seu debut, en plenes condicions, a la Festa Major de la seva ciutat.

Per fer-nos una idea de la seva capacitat d’atracció de públic, l’estiu passat va aplegar unes 65.000 persones al concert que fa oferir a Sabadell per la seva Festa Major.

El mateix Núñez en feia broma, el passat dijous a la gala d’entrega dels premis Gent de Terrassa, que va tenir lloc a la Seu d’Ègara. “A veure, l’any passat vaig ficar 65.000 persones a un concert a Sabadell… Jo, un terrassenc! Això val deu premis!”, va dir, en to reivindicatiu.

“Terrassa ho té tot, no cal anar a Barcelona”

Però realment, era la seva segona participació en les festes de Sabadell. I és que, l’any 2016, un jove Miki va anar a la ciutat veïna a cantar amb el seu antic grup, Dalton Bang.

Més recentment, aquest passat abril, Núñez ha participat del concert de LOS40 Primavera Pop a l’Escardívol (Rubí), tot aplegant uns 25.000 espectadors. Un concert en el qual, per cert, va poder interpretar el seu tema “La mitad” en directe amb Paula Koops, qui col·labora a la cançó.

9 de juny, nou disc

El concert de Núñez arribarà en el moment àlgid de la seva nova gira. I és que el pròxim 9 de juny publica el seu nou àlbum, anomenat “121”.

És tracta del seu tercer treball d’estudi, després d’haver editat “Amuza” (2019) i “Iceberg” (2020).

A més, el 30 de juny arrencarà la fira de concerts, amb la seva actuació en directe al Palau Sant Jordi Club (amb capacitat per unes 4.000 persones).

Miki Núnez va adquirir notorietat l’any 2018, amb la seva entrada a l’acadèmia d’Operación Triunfo (OT). Però va saltar a la fama l’any 2019, quan va defensar Espanya al festival d’Eurovisión, assolint una de les millors posicions espanyoles a la darrera dècada: el sisè lloc. Precisament, l’edició de 2023 d’Eurovisión ha tingut lloc aquest dissabte passat.

El cantant de música pop, amb èxits tan coneguts com “La Venda”, “Escriurem” i “Eterno Verano”, també ha guanyat popularitat al món de la televisió, pel seu carisma amb el públic. Va aparèixer a la sèrie de Netflix “Paquita Salas”, al programa de TV3 “Persona infiltrada” i com a convidat a “Tu cara me suena” d’Antena 3, entre d’altres.

També ha presentat el programa de talent divers “Got Talent”, de Telecinco. Les seves aparicions televisives més recents són al programa musical “Eufòria”, que s’emet en l’actualitat a TV3.

L’any de fer doblet amb Lildami?

La popularitat de Miki Núñez també ha augmentat de forma considerable gràcies a “Eufòria” (TV3), programa que presenta. El també terrassenc Lildami és precisament membre del jurat i és, actualment, una de les veus que més connecta entre el jovent; motiu pel qual no seria descartable la seva actuació a la Festa Major de Terrassa.

To Top