Terrassa

Terrassa en Comú Podem vol que Mútua sigui 100% pública

Agnès Petit ofereix salut dental i salut mental de manera gratuïta a la ciutadania

Terrassa en Comú Podem ha presentat aquest dilluns les seves propostes electorals en matèria de salut a la plaça del Doctor Robert

L’alcaldable de Terrassa en Comú Podem (TeCP) a les municipals, Agnès Petit, ha criticar aquest dilluns amb fermesa el model sanitari de la ciutat i ha demanat que MútuaTerrassa esdevingui 100% pública. Ho ha fet precisament davant de l’edifici de Mútua, a la plaça del Doctor Robert. L’ha acompanyat Gemma Tarafa, regidora de salut, envelliment i cures de l’Ajuntament de Barcelona, on governa aquesta formació.

“Terrassa pateix des de fa anys una de les pitjors cobertures sanitàries. Malgrat l’esforç dels professionals. El 14 de gener vam viure la manifestació més nombrosa contra l’estat de la sanitat a la ciutat”, ha assenyalat Petit, que ha denunciat que “els metges dels CAP i les urgències estan col·lapsats i les llistes d’espera són cada vegada més llargues”.

Pel que fa a Mútua, ha dit: “És una empresa que genera beneficis i cada vegada privatitza més serveis i en precaritza la majoria. Volem que MútuaTerrassa sigui 100% pública”, ha conclòs.

El model barceloní

Ha explicat Petit que volen dur a Terrassa algunes de les polítiques sanitàries que funcionen a Barcelona.

Gemma Tarafa, per la seva banda, ha assenyalat que “el 80% de la salut depèn del codi postal i no del codi genètic”. I ha recordat que Barcelona va ser la primera ciutat de l’Estat que “ha posat un psicòleg municipal de franc i sense cita prèvia a cada districte”. Ha remarcat que van ser pioners en la posada en marxa del telèfon de prevenció del suïcidi, així com en la implantació d’un dentista municipal per a persones vulnerables.

To Top