Diners

BANC i MicroBank impulsen una línia d’un milió d’euros per incentivar l’autoocupació

Les dues entitats han renovat el seu acord de col·laboració

Representants de BANC i de CaixaBank en l'acte de signatura

La Business Angels Network Catalunya (BANC), nascuda l’any 2003 a iniciativa de la patronal terrassenca Cecot i la Fundació Autoocupació amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF), i MicroBank, el banc social de CaixaBank, impulsaran una línia de finançament d’1 milió d’euros per potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, finançant la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació.

Les dues entitats han renovat el seu acord de col·laboració mitjançant la signatura d’un conveni que, segons el president de BANC, Xavier Panés, “dona continuïtat al compromís que fa temps mantenim les dues entitats amb l’objectiu d’incentivar l’autoocupació i generar activitat emprenedora que és el propòsit d’una xarxa de Business Angels com la nostra”.

Els beneficiaris de la nova línia seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros, que podran optar a microcrèdits per un import màxim de 25.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per la Business Angels Network de Catalunya.

En virtut d’aquest conveni, l’entitat es compromet a “detectar les necessitats de finançament, amb la finalitat de promoure l’autoocupació i l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d’autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per l’entitat a MicroBank perquè aquest analitzi, i si s’escau aprovi, les sol·licituds de finançament”, expliquen des de BANC.

To Top