Opinió

Una secció i un diari per mostrar històries de terrassencs

247. Aquests el nombre de terrassencs que han passat l’últim any per l’apartat “El retrat” de la secció Gent de Terrassa, que des de fa dos anys ocupa les pàgines centrals del Diari de Terrassa. Si sumem aquesta xifra a la de l’any passat, podem dir que el nostre rotatiu ha explicat la vida, la trajectòria professional laboral i les aficions de mig miler d’egarencs. Es tracta d’un fons documental de cert pes. Potser ara no ho valorarem com cal, però en el futur qualsevol estudiós que vulgui saber qui i com eren els terrassencs d’aquesta dècada tindran una informació imprescindible.

Ara fa dos anys, quan es fer el redisseny del Diari, es van crear aquestes pàgines del Gent de Terrassa amb l’objectiu de donar visibilitat als terrassencs. La resta de pàgines podien estar ocupades per personalitats, polítics, artistes, empresaris i esportistes. Però en aquestes pàgines s’obria el Diari a veïns de la ciutat. I després de mig miler de retrats queda clar que molt sovint les històries anònimes poden ser molt interessants, perquè tothom té alguna cosa excepcional que pot explicar o posar en valor.

Poc després de la posada en marxa de la secció vam creure que tot això havia de ser reconegut d’alguna manera. Aquelles històries personals havien de tenir un altaveu més gran que no només la pàgina del diari o l’article de la web. D’aquesta manera, es van crear els premis Gent de Terrassa, dels quals dijous passat vam celebrar la segona edició. L’objectiu va ser triar quatre persones que siguin un exemple d’aquesta secció. I la selecció, creieu-me que no és gens fàcil, perquè les 247 persones s’ho mereixerien. Els premis es completaven amb altres dos terrassencs que projecten la ciutat cap a fora i una entitat. Després de dues edicions, són uns premis que ja s’han consolidat i que esperem que tingui una llarga trajectòria. Si més no, candidats sempre n’hi haurà, perquè Terrassa està plena de grans històries personals.

Com homenatge a aquesta secció. L’edició d’avui, fins a aquesta pàgina, s’ha dissenyat amb la mateixa estructura que el Gent de Terrassa. És a dir, comencem amb un “Top Five”, on expliquem les aficions d’algú (en aquest cas la cantant Gemma Humet). Continuem amb un retrat a Miki Núñez. Exposem les xifres de la ciutat de Terrassa. També incorporem la secció Ahir i Avui, on exposem el passat i el present la Seu d’Ègara (el lloc de celebració dels premis Gent de Terrassa). Hem fet una selecció de frases de persones que han aparegut a la secció l’últim any. Hem afegit una enquesta, realitzada entre els presents a la gala de dijous. I finalment, hem fet la imatge del dia. En aquest cas, ho hem fet amb totes les fotografies de l’esdeveniment.

Per acabar, vull reconèixer l’equip que fa possible aquesta secció i la resta del Diari de Terrassa. D’una banda, la tasca del periodista Sergi Estapé aquests dos anys com a responsable del Gent de Terrassa ha estat ingent i executada de forma brillant cada dia. Ha estat molt ben acompanyat pels fotògrafs Nebridi Aróztegui i Alberto Tallón que han reflectit amb les seves instantànies la ciutat i els seus veïns. D’altra banda, el Diari de Terrassa compta amb un equip de periodistes que fan possible fer un periodisme local, rigorós, de qualitat i amb profundidat. Tant al paper com a la web. Per això, el meu reconeixement a la Gent del Diari de Terrassa: Laura Hernández, Josep Cadalso, Javier Llamas, Ander Zurimendi, Laura Massallé, Jordi Guillem, Cristóbal Moscoso, Judit Trenchs, Lluís Clotet i Arnau Alcalà.

To Top