Terrassa

Els comuns proposen descentralitzar la cultura

La candidata Agnès Petit defensa portar la programació cultural als barris. A Terrassa, diu, “manca un premi de les lletres ben dotat”

Terrassa en Comú Podem  ha presentat avui les seves propostes en matèria de cultura i memòria històrica, “dos eixos que seran molt importants en les polítiques municipals dels quatre anys vivents”, ha comentat la cap de llista, Agnès Petit. L’alcaldable ha protagonitzat un acte de campanya a la Coral de Prodis, acompanyada de l’escriptora i pedagoga Tessa Julià, que tanca la llista, i de la professora de secundària i membre del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT), Teresa Rodríguez Herrerias.

“A Terrassa en Comú Podem considerem que la cultura és un bé comú i un pilar del benestar de les persones”, ha dit la candidata, per a qui Terrassa és “una ciutat rica en activitat cultural, amb persones artistes, autores, literàries, pintores”, una comunitat organitzada on “la societat civil és la clau del teixit cultural propi”.

Agnès Petit: “El govern ha pecat d’exagerada improvitzacio i d’inèrcia”

Durant el darrer mandat, el govern de Tot per Terrassa i ERC “ha pecat d’exagerada improvisació i d’inèrcia”. Els Comuns proposen “adequar la cultura a la mida d’una Terrassa que ha crescut molt” i impulsar “un premi de les lletres ben dotat, festivals que es divulguin més” i projectar equipaments com l’Auditori Municipal.

En matèria de memòria històrica, TeCP troba a faltar “una aposta per la recerca i un major suport a la divulgació. La memòria també fa futur i enforteix les pròximes generacions, perquè no oblidin el que han costat les fites democràtiques”.

Amb les seves companyes d’equip, Agnès Petit ha insistit en la importància que la cultura no es quedi al centre de la ciutat i arribi als barris. “La cultura no s’ha descentralitzat més per manca de voluntat”, ha apuntat la candidata, per a qui “quan les coses passen a un perímetre molt determinat, és difícil que hi hagi valorització dels fets culturals que surten dels barris i a la inversa. A Terrassa els barris han de tenir equipaments que siguin palaus de la gent, que reforcin l’orgull de pertinença”.

Els comuns proposen descentralitzar la cultura
To Top