Cultura i Espectacles

Un futur Pulitzer passejava per Terrassa

Bernat Armangué, exfotògraf de Diari de Terrassa, guanya el Pulitzer per unes imatges de la guerra d’Ucraïna

Armangué, l’any 2013, en una xerrada que va impartir al CITM de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Un futur premi Pulitzer passejava per Terrassa. Almenys entre els anys 2000 i el 2003, quan Bernat Armangué va treballar a la redacció del Diari de Terrassa. Era un Pulitzer de futur, decididament: perquè arribaria 20 anys més tard de deixar la ciutat.

I és que Armangué ha estat guardionat amb el premi Pulitzer juntament amb el també fotoperiodistes català Emilio Morenatti i els altres cinc companys de l’agència Associated Press (AP) que van cobrir els primers dies i setmanes de la guerra a Ucraïna.

Armangué (Barcelona, 1978) va fer la seva formació a Terrassa, tot cusrant estudis al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia. I va començar a treballar (en el Diari de Terrassa en els anys 2000-2003. Deu anys més tard s’alçava com a guanyador en una categoria d’històries del World Press Photo.

Armangué, l’any 2013, en una xerrada que va impartir al CITM de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Va entrar llavors com a membre de l’equip de l’agència Associated Press (AP) a Orient Mitjà, on va estar establert alguns anys Jerusalem. Les seves imatges són publicades contínuamente en els mitjans dels cinc continents.

També ha estat testimoni de nombrosos esdeveniments polítics com l’èxode rohingya entre les fronteres de Myanmar i Bangladesh; el conflicte israelià-palestí; la transició política a Egipte; la guerra de Líbia; o la violència postelectoral a Kenya. Ha cobert també temes d’actualitat i del món de l’esport, entre ells, el funeral de Nelson Mandela, el terratrèmol de Nepal, diversos jocs olímpics i la Copa Mundial de la FIFA.

Morenatti

Per la seva banda, Emilio Morenatti, cap de fotografia de l’agència, va celebrar la notícia a Twitter: “Orgullós de formar part d’aquest equip d’AP”. De fet, no són uns premis estranys per a Morenatti. I és que l’any 2021 ja va aconseguir el Pulitzer per les seves fotografies durant la pandèmia.

Juntament amb Samuel Aranda, Guillem Valle, Ricard Garcia Vilanova i altres, Armangué i Morenatti conformen una generació de fotoperiodistes catalans.

Un futur Pulitzer passejava per Terrassa
To Top