Terrassa

La CUP Terrassa proposa una consulta ciutadana sobre el camp de golf

Han denunciat públicament que les instal·lacions del camp de golf tenen una despesa de 615.000 litres setmanals

La CUP Terrassa vol realitzar una consulta referendant per part de la ciutadania a finals d’any sobre la recuperació dels terrenys del camp de golf de Torrebonica. Consideren que el model de camps de golf, en el context de sequera extrema i canvi climàtic, no és viable en les zones mediterrànies.

Davant de les instal·lacions del Real Club de Golf el Prat, el cap de llista de la CUP, Jaume Bofill, i el diputat del Parlament de Catalunya, Dani Cornellà, han denunciat públicament que les instal·lacions del camp de golf tenen una despesa, en època que no hi ha restriccions d’aigua, “de 615.000 litres setmanals, segons els estudis fets per Ecologistas en Acción”.

L’alcaldable Bofill assenyala: “En un moment de sequera extrema, cal obrir un debat sobre la necessitat de mantenir aquesta despesa hídrica, per un club elitista de dos mil socis. Apostem i animem a la societat de Terrassa a fer una consulta referendant valorant quina necessitat té la ciutat de mantenir l’actual camp de golf de Torrebonica, construït ara fa dinou anys amb una forta oposició social i que sempre ha fet totes les seves activitats a l’esquena de la ciutat.”

El grup polític local sosté que amb una modificació del POUM de l’any 2018, els terrenys que ocupa ara el golf, estan qualificats de terrenys agrícoles. Això vol dir “si es fa una campanya intensa local, amb el suport d’entitats socials i veïnals, es pot aconseguir portar la consulta referendària a l’Ajuntament. La gent ha de saber que només dues mil persones gasten tota aquesta aigua i que recuperar els terrenys en zona forestal i agrícola seria una gran millora per la pagesia local i l’Anella Verda de la nostra ciutat.”

Bofill, que va participar activament en la campanya en contra el golf de principis de segle, recorda: “Gràcies a la lluita contra aquest macroprojecte, el 2004, la Generalitat es va veure obligada a canviar la normativa i obligar a fer que les concessions del reg es fessin amb la reutilització d’aigües residuals”. I adverteix: “Avui dia, aquestes aigües es poden destinar a usos industrials, neteja de carrers o per serveis públics com els bombers”.

El golf rega amb aigua 100% reciclada

El camp del Real Club de Golf El Prat té d’una extensió de 220 hectàrees, de les quals 63 hectàrees som objecte de rec. Actualment, el 100% de l’aigua que consumeixen les instal·lacions del club prové d’aigua reciclada.

L’entitat utilitza el mateix sistema de regeneració d’aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals Terrassa-les Fonts (Edar). El Prat disposa d’una unitat de tractament pròpia a l’Edar. En aquesta planta, el Real Club de Golf. El Prat capta aigües residuals procedents d’usos industrials que, després de ser sotmeses al tractament de depuració, són bombejades fins a les instal·lacions de l’entitat esportiva.

To Top