Fira Modernista

Alcaldes de la Catalunya Nord visitaran la Fira Modernista

La visita pretén agrar les rebudes i acolliment de les visites efectuades l’any passat i el suport d’aquests pobles a tot l’exili català

Fira Modernista de Terrassa l'any 2021 / Nebridi Aróztegui

Els pròxims dies 5 i 6 de maig, dies de Fira Modernista, visitaran la ciutat de Terrassa 4 batlles de la Catalunya del nord: Sr. Nicolas Garcia (Elna), Sra. Maria Costa (Els Banys), Claudi Ferrer (Prats de Molló) i Joan Pau Billés (Pessillà de la Ribera).  La visita està organitzada pels Cants de Llibertat de Terrassa i ANC TxI  i té el suport d’Òmnium Terrassa, Plataforma per la Llengua, el Consell Local per la República i la TRACA.

La visita té diversos objectius. Per una part, l’agraïment a les rebudes i acolliment de les visites efectuades l’any passat (febrer i setembre), i per altra,  agrair el suport d’aquests pobles a tot l’exili català en totes les èpoques. La visita també pretén compartir amb els batlles de la Catalunya del nord la seva lluita per la defensa de l’ús del català en tot el seu territori.

Programa de la visita

El divendres dia 5 de maig a les 18:30 hores  els tres batlles i la batllessa efectuaran una conferència a la Biblioteca Central de Terrassa sobre la situació del català a la Catalunya del nord fent referència al cas especial de la Bressola.  Els batlles vindran acompanyats per diversos regidors dels seus municipis.

A la nit del divendres dia 5 de maig hi ha previst un sopar de germanor al restaurant La Coral (Prodis) del carrer Pantà a Terrassa. Aquest sopar comptarà amb la presència dels batlles i batllessa, de representants de les entitats que donen suport i de les persones dels Cants de Llibertat de Terrassa que vulguin compartir l’acte. El sopar estarà amenitzat per la música i la reivindicació dels Cants de Llibertat de Terrassa (que es realitzen cada dia des del 14 de novembre de 2017 al Raval de Montserrat).

El dissabte dia 6 de maig els batlles i la batllessa visitaran els principals  llocs emblemàtics de la Fira Modernista acompanyats pels membres de l’organització. S’espera que el batlle de Terrassa faci una recepció oficial als tres batlles i la batllessa el dissabte al matí. Els actes acabaran amb un dinar amb els organitzadors el dissabte al migdia.

To Top