Terrassa

Quatre eixos per a una accessibilitat ben avinent

La plataforma Prou Barreres ha presentat les línies estratègiques que considera imprescindibles en accessibilitats a la majoria de formacions que es presenten a les eleccions locals

Membres d’aquesta plataforma van presentar les línies estratègiques que consideren rellevants

Prou Barreres, associació local que es va crear per defensar els drets de les persones amb capacitats diverses, ha mantingut una sèrie de trobades amb la majoria dels grups que es presenten a les eleccions municipals d’aquest mes per fer-los partícips de la diagnosi de diferents barris de la ciutat, per mostrar la peremptòria necessitat de continuar treballant per millorar l’accessibilitat.

La plataforma terrassenca va tractar sobre els quatre eixos centrals que consideren imprescindibles per millorar l’accessibilitat de la ciutat de Terrassa, en una roda de premsa al Teatre Alegria. Des de Prou Barreres van dir que “aquestes línies estratègiques de treball han estat reconegudes i aprovades per tots els grups municipals assistents, cadascun d’ells s’ha sumat a treballar conjuntament”, sempre tenint en compte els quatre eixos centrals esmentats.

Les propostes de l’associació són l’elaboració de protocols d’actuació per cada àrea de l’Ajuntament, la designació d’una partida pressupostària per millorar l’accessibilitat, reforçar l’oficina d’accessibilitat i, finalment, crear un equip de supervisió de l’accessibilitat universal.

Posar-les en pràctica

Aquestes propostes “es treballaran posteriorment per poder-les desenvolupar i posar-les en pràctica”, asseguren des de Prou Barreres. En aquest sentit, la plataforma aposta per “un treball transversal dins de l’Ajuntament, amb una focalització molt clara per garantir l’accessibilitat universal” i, a més, garanteixi “els drets de totes les persones amb capacitats diverses” i fomenti d’una manera clara i concisa, la inclusió de tota la ciutadania”.

Prou Barreres recorda que la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat deixa ben clar que les administracions municipals han de fomentar, amb tots els mitjans de què disposen, el respecte de la dignitat i la qualitat de vida dels seus habitants.

To Top