Terrassa

Un ruixat deixa 34 litres per metre quadrat a Terrassa

La pluja arriba a Catalunya en ple episodi de sequera, un dels fenòmens amb més repercussió en el nostre territori

Moment de pluja en un carrer de Terrassa

Per fi la pluja. Després de tants dies sense una bona plujada, cau un ruixat a Terrassa de 34 litres per metre quadrat, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. I és que ha arribat a Catalunya en ple episodi de sequera, un dels fenòmens amb més repercussió en el nostre territori. Des de fa dos anys la comunitat catalana es troba immersa en una situació de sequera molt greu. L’escalfament global està tenint un impacte ambiental i conseqüències directes al nostre planeta.

La situació ja havia fet necessària l’aplicació de mesures restrictives a diversos punts del territori català. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, ens trobem en una de les pitjors situacions pluviomètriques des de l’any 1905. A més, aquest mes d’abril ha estat un dels més calorosos en els últims 40 anys.

Els experts asseguraven que si les pluges no arribaven aviat, aquest estiu seria complicat i estaria marcat pel perill de grans incendis. I encara ho mantenen. Així i tot, la pluja d’avui ajuda a minvar els efectes d’una situació alarmant i ens dona una petita treva.

To Top