Cultura i Espectacles

Ara que torna Operación Triunfo: continuarà rodant-se a Terrassa?

Amazon Prime Video anuncia una nova edició del popular concurs de talent musical

Un instant de la promoció de l'edició de 2018 / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Torna Operación Triunfo. Amb la novetat que migra a la plataforma d’“streaming” digital Amazon Prime Video i abandona les emissions per RTVE. Així ho van confirmar ahir fons de l’empresa, tot assegurant que serà una edició poc menys que revolucionària.

Així que la pregunta que ens podríem fer, ara, és: Es quedarà a Terrassa? El programa produït per Gestmusic Endemol s’ha rodat les darreres tres edicions al Parc Audiovisual de la ciutat. La primera va ser el 2017: l’any de l’arribada local (i reimpuls del programa). La segona va ser la seva continuació al 2018. I la tercera, l’accidentada emissió de 2020 (marcada per l’esclat de la Covid-19).

Tanta és la vinculació del programa amb el Parc Audiovisual què, en el seu moment es van habilitar dos amples espais pels platons de gravació i per l’Acadèmia. Tanmateix, l’anunci oficial d’Amazon Prime Video, ahir, no va deixar detalls sobre la ubicació dels rodatges del programa. Caldrà esperar un temps fins que s’oficialitzi la planificació de la productora.

Panell de realització als estudis del Parc Audiovisual / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els rodatges de les darreres tres edicions d’OT han deixat ja impremta a la ciutat. Va ser al 2017, passats pocs dies de la Festa Major terrassenca, quan es va fer públic: Operación Triunfo aterrava a Terrassa. Encara són visibles les imatges d’una roda de premsa massiva, amb desenes de periodistes, entre els quals s’hi aprecia Xavier Filgueira, càmera de Canal Terrassa (enfundat amb una samarreta de La Xemeneia). Manu Guix feia de mestre de cerimònies, juntament amb Roberto Leal (qui seria el presentador).

Aquell mateix any, per Nadal, els “triunfitos feien una visita als pacients infantils ingressats a l’Hospital de Terrassa. Traslladats en bus directament des del Parc Audiovisual, no només saludaven les criatures, sinó que es trobaven amb infermeres i metges (amb les bates blanques del CST i les sigles CST bordades a la solapa) amb els quals cantaven “a cappella” algunes nadales.

Concursants d’OT de l’any 2018.

La imbricació entre OT i la ciutat prossegueix al 2018, quan és el mateix Parc Audiovisual el que acull el multitudinari càsting per accedir a la segona edició terrassenca del concurs musical. Aquell mateix any, expliquen les cròniques del DT, alguns dels expulsats es deixen veure al Parc Vallès. Concretament, sopant al restaurant de menjar ràpid McDonald’s. També se’ls permet fer alguna excursió exterior i activitat esportiva a l’entorn del Llac Petit, si bé sembla que en ocasions escasses. Però sobretot, aquella segona edició va llançar a la fama el cantant terrassenc Miki Núñez.

Ja el 2019 es va celebrar l’OTfest al propi Parc Audiovisual, amb 200 espectadors (que havien guanyat la privilegiada entrada mitjançant xarxes socials). Tot i així, aquell any no hi va haver gravació d’OT.

De fet, caldria esperar fins a 2020 perquè arrenqués una nova edició (la tercera egarenca). Però ai las. El 14 de març es decretava l’Estat d’Alarma a l’Estat espanyol i el confinament també afectava els concursants. No va ser fins setmanes més tard, quan es van alleugerir les restriccions, que els concursants van poder tornar a terrassa per prosseguir amb la gravació.

D’aquells moments ha quedat la inspiració de la concursant navarresa Chica Sobresalto, que de les seves vivències de la irrupció de la Covid en va composar la cançó “La Torer”, ambientada en el de vegades fantasmagòric Hospital del Tòrax terrassenc (que va tancar definitivament el 31 de desembre de 1986, traslladant els 400 pacients que encara hi quedaven en aquell moment).

Ara que torna Operación Triunfo: continuarà rodant-se a Terrassa?
To Top