Terrassa

Què significa Sant Jordi per a les parelles joves de Terrassa?

Les parelles terrassenques ens expliquen com celebren la diada i opinen sobre com evolucionarà la tradició amb el temps

Diada de Sant Jordi a Terrassa / Lluís Clotet

Sant Jordi ha arribat a Terrassa i com és habitual, els carrers s’han omplert de paradetes de llibres i roses de tots els colors. La diada celebra la cultura i l’amor i, sobretot, és una jornada que reivindica la cultura catalana. La llegenda diu que l’home regala una rosa a la dona i la dona un llibre a l’home, però els temps van canviant, i tot i que any rere any els carrers segueixen a arrebossar de famílies, amics i parelles, cadascú celebra el 23 d’abril com desitja.

Alguns els agrada la jornada per descobrir una nova lectura. Altres perquè han perdut l’hàbit i Sant Jordi és l’excusa per tornar a llegir. I molts d’altres perquè rebre una rosa dels teus estimats sempre els fa il·lusió. Es diu que amb el temps aquesta tradició s’anirà perdent i que, els joves, deixaran de regalar-se llibres. Què significa el Sant Jordi per a les parelles joves de la ciutat terrassenca?

“Sant Jordi té molta història i tradició, però és el dia que tothom celebra l’amor amb qui vol i de la manera que vol”, expressen la Maria i la Noèlia, una parella de joves de Terrassa. “Nosaltres és el primer any que el celebrem juntes”, expliquen. “Estem passejant per veure l’ambient i ens hem regalat cadascuna una rosa”. Aquesta parella assegura que la gent continuarà celebrant la tradició a la seva manera.

La Maria i la Noèlia, durant la diada de Sant Jordi de Terrassa

La Queralt i el Rubén són una altra parella jove de la ciutat que passegen aquest matí per la ciutat. “Per a mi Sant Jordi és un tràmit perquè no tinc cap necessitat de sortir i comprar una rosa i un llibre a la meva parella en un dia específic”, assegura el Rubén. “Tot i que hi ha el lligam de tota la tradició que he celebrat des de petit i hi ha una certa il·lusió, ho puc fer en qualsevol altre moment de l’any”, continua explicant. La seva parella, la Queralt, gaudeix la diada per la lectura. “A mi m’agrada Sant Jordi perquè m’agraden els llibres i tota la festa que l’envolta, però no com a una celebració relacionada amb la parella”, explica. “La tradició tindrà continuïtat perquè independentment de tot el que comporti econòmicament pel comerç i els compradors, sempre hi ha l’esperit de seguir amb ella”, considera la parella.

La Queralt i el Rubén a la diada de Sant Jordi de Terrassa

“Sant Jordi és un dia de celebració i de formar part de la ciutat amb parella i compartir-ho amb la resta de terrassencs”, explica el Salva. La seva parella Anna, explica, però que “és una manera d’activar el comerç i gastar, però que a la gent li agrada molt i ho gaudeix”. La jove parella està convençuda que la tradició té continuïtat perquè la gent continuarà comprant roses i llibres passi el temps que passi.

L’Anna i el Salva a la diada de Sant Jordi de Terrassa

La Clàudia i l’Albert són una altra parella de joves que passeja pel centre de la ciutat. “Sant Jordi és una festa tradicional i amb el meu avi sempre la celebràvem”, explica la Clàudia. L’Albert, que opina el mateix que la seva parella, considera que “és un dia molt especial que l’has de celebrar amb la gent que estimes”. I pel que fa a la continuïtat de la tradició, la jove parella considera que té futur assegurat. “Fora de Catalunya també ho coneixen gràcies a les xarxes socials”, explica la Clàudia. “He vist per TikTok que inclús gent d’Amèrica sap que a Barcelona es decora la Casa Batlló de roses”, afegeix.

La Clàudia i l’Albert a la diada de Sant Jordi de Terrassa

“Sant Jordi celebra la cultura i potencia la lectura aquí a Catalunya, perquè coincideix amb el dia de Cervantes”, expliquen el Valdric i el Mario, una parella de joves de Terrassa. “Nosaltres avui hem sortit a fer la volta de parella del dia d’enamorats i estem segurs que ho continuarem fent”, asseguren.

El Valdric i el Mario a la diada de Sant Jordi de Terrassa

I la Núria i el Jaime, ens recorden que Sant Jordi és un dia especial. “Per a mi és estar al carrer, veure l’ambient, les roses i els llibres”, explica la Núria. “És una tradició per recordar el passat que hem viscut”, afegeix el Jaime. “Creiem que Sant Jordi té futur perquè a la gent sempre li agrada sortit i veure l’ambient”, asseguren. “Penso que la venda de llibres potser disminuirà amb el temps pels efectes d’internet, però evolucionarà de manera diferent”, opina la parella.

La Núria i el Jaime a la diada de Sant Jordi de Terrassa

Sigui com sigui, les parelles joves avui gaudeixen de la diada de Sant Jordi, es regalen llibres i roses i surten a fer la passejada d’enamorats. Amb el temps potser el costum evolucionarà, però fins al moment, els carrers de Terrassa presumeixen tradició i amor.

Què significa Sant Jordi per a les parelles joves de Terrassa?
To Top