Diners

La Zona Franca encarrega a Torrella la primera incubadora de logística 4.0

El despatx de Terrassa remodelarà part de l’edifici del consorci amb un disseny modular i flexible per facilitar la col·laboració entre empreses

L'edifici del consorci

L’empresa terrassenca Torrella Ingeniería – Arquitectura s’encarregarà de configurar l’espai que acollirà la primera incubadora logística de l’Estat destinada a la indústria 4.0, la Logistics 4.0 Incubator. El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, entitat pública destinada a la dinamització econòmica de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, ha adjudicat al despatx egarenc un projecte que contempla la reestructuració de la segona planta de l’edifici del Consorci, un espai de 800 metres quadrats, que s’espera que albergui 25 empreses emergents.

El projecte, que ara està en fase de direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut, destaca, sobretot, pel seu disseny modular flexible. Des de l’empresa terrassenca expliquen que l’espai està pensat per poder-se adaptar fàcilment a les necessitats de cada projecte de la incubadora. Així, comptarà amb zones de cotreball, despatxos, zones de descans, sales mòbils polivalents per a conferències, presentacions i altres esdeveniments i espais de transferència d’informació.

“La seva disposició en planta diàfana facilitarà la innovació i la col·laboració entre les diferents ‘start-ups’ que allí se situïn”, assenyalen des de Torrella, que indica que ha plantejat aquest edifici com un espai de treball avançat i tecnològic, dissenyat per a impulsar la transformació digital de la indústria logística i fomentar el desenvolupament de projectes emprenedors.

Dues empreses del Vallès Occidental

Fins ara, el Consorci, que compta amb el suport de la Fundación Incyde i els fons Feder, ha presentat les primeres 18 empreses que formaran part d’aquesta Logistics 4.0 Incubator i entre elles n’hi ha dues del Vallès Occidental. Es tracta de Bikelogic, cooperativa de ciclologística d’última milla de Sant Cugat que vol desenvolupar un programari amb intel·ligència artificial que agrupi les expedicions dels diferents operadors logístics i optimitzi les rutes combinades d’acord amb uns certs condicionants específics, i la sabadellenca Aldora Tech, dedicada als serveis de transport aeris amb drons d’última milla i que vol implementar la fabricació additiva en el seu projecte per a redissenys, índexs de referència de materials, certificació de components o per als estudis mecànics i topològics, entre altres.

Amb aquest programa d’incubació es volen impulsar les iniciatives més innovadores i interessants en l’aplicació de noves tecnologies de la indústria 4.0 en la cadena de valor del sector logístic.

To Top